Hírek

2017.08.29. 15:30

A zalaszentgróti gazdák is besegítenek az útfelújításokba

ZALASZENTGRÓT A nyár folyamán több útszakaszt felújított az önkormányzat a városban, és jelenleg is folynak beruházások.

Szabó Judit

Hegyi utak is megújultak Zalaszentgróton a közelmúltban. Baracskai József polgármester elmondta: néhány éve bevezették az úgynevezett hárompilléres programot, ami azt jelenti, hogy a hegyi szakaszok rendbetételének költségét harmadrészben az érintett ingatlantulajdonosok, harmadrészben a részönkormányzat vállalja, a költségek fennmaradó egyharmadát pedig a városi önkormányzat kasszájából fizetik.

Nemrég a Köbli horhos is megújult az aranyodi városrészben

A hegyi gazdák közül már sokan éltek a lehetőséggel. Legutóbb az aranyodi városrészben tették rendbe a lakosság segítségével a vízmosások miatt tönkrement Köbli horhost, a munkához a zalaszentgróti önkormányzat 800 ezer forintot, a részönkormányzat 760 ezret, az ingatlantulajdonosok pedig 720 ezer forintot biztosítottak.

Egy másik aranyodi hegyi szakasz kijavításához a város 770 ezer, a részönkormányzat 400 ezer és a lakosság is 400 ezer forintot adott.

A Huszonya-hegyen hasonlóan hárompilléres finanszírozással - valamivel kevesebb összegből - valósultak meg útfejlesztések.

Baracskai József arról is tájékoztatást adott, hogy az adósságkonszolidációval nem érintett önkormányzatoknak nyújtott állami forrásól is folyamatosan finanszíroznak útjavításokat a városban. Az Október 23. utca teljes hosszban és szélességben új aszfaltburkolatot kapott nemrég, így eltűntek a kátyúk az utcából. A tüskeszentpéteri temetőhöz vezető út felújítása folyamatban van, és a Nadas parti garázssornál is folynak burkolatjavítások. Az útfelújítások a Május 1. utca egy részén és Zala utcai deltánál folytatódnak hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!