Hírek

2015.07.12. 12:48

Old timeresek találkozója egy autómárka jegyében

Alsópáhok - A főúti körforgalomban lassan tettek egy méltóságos kört, hogy a sétálgató nyaralók is megcsodálhassák őket, majd beálltak a vendéglő parkolójába. Oldtimeresek találkozójának egyik állomásán voltunk.

Hajdu Péter

Nem általában az öreg autók kedvelőinek egy csapatával találkoztunk szombaton délután, hanem egy márka, azon belül is egy olditmeres réteg megjelenése keltett feltűnést Az én anyósom vendéglő parkolójában.

– A Mercedes Benz RC-107 SL Club Deutschland Magyar Régiójának tagjai vagyunk – derített fényt a csillogó és bizony megtermett autók egy márkacsaládba tartozására dr. Berniczei-Ro¨ykó Ádám, a Magyar Autóklub oldtimer szekciójának elnöke.

– A márka szekciójában 14-en vagyunk Magyarországon, közel 50 autóval. Az oldtimerezés részben életstílus, részben filozófia, a klubunk magyar régiója baráti kapcsolatokon alapuló társaság. Egy németországi székhelyű, a világon köze 4 ezer főt számláló nemzetközi klub magyarországi képviseleteként működünk. A Mercedes kupé, illetve roadster 107-es SL típus bolondjait gyűjti össze – részletezte az elnök, hozzátéve, minden autónak lelke és saját története van. Az övét például az USA-ban, a Catrina hurrikán tombolása után szedték ki a víz alól Floridában, teljesen lepusztult karosszériával, majd több ezer órás munkával újították fel, már a magyar klub tagjai körében.

A kor és rangidős e körben az 1958-as gyártású Mercedes Ponton volt, Pintér Emil autója, aki ugyancsak Amerikából került ide.

– Kétnapos túra végén vagyunk, Budapestről Ajkát érintve az Őrségen keresztül jöttünk, ez a kirándulásunk utolsó közös állomása, innen egy vacsora után mindenki indul haza – mondta a túra szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!