Hírek

2011.02.15. 06:43

Oktatást segítő szolgáltatások

A közoktatást segítő szakmai szolgáltatók bemutatkozása mellett a Zala Megyei Kormányhivatal és az Oktatási Hivatal munkájával is megismerkedhettek a tegnapi konferencia résztvevői.

Sinkovics Eta

A Nyugat-dunántúli Regionális Hálózatkoordinációs Központ Megyeházán tartott rendezvényén Tóth Edit, a hálózatos együttműködés a minőségi közoktatásért projekt menedzsere a közvetlen információszerzés fontosságát emelte ki. Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében utalt az önkormányzat pedagógiai intézetének egy éve elnyert 500 millió forintos projektjére, amely mintegy ezer iskola összefogását, szakmai tanácsadását teszi lehetővé. Dr. Sifter Rózsa, a megyei kormányhivatal főigazgatója feladataik kapcsán hangsúlyozta az átlátható, kiszámítható, a bürokráciát csökkentő ügyfélbarát közigazgatás megteremtését.


Marekné dr. Pintér Aranka, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese megerősítette az egyszerűbb, átláthatóbb jogszabályok fontosságát, s kiemelt feladatként említette a szakmai ellenőrzés rendszerének átalakítását. Előrevetítette: 2012-től emelkednek a felvételi többletpontok, például az emelt szintű érettségiért a jelenlegi 40 helyett 50 pont szerezhető.

Pácsonyi Imre, a hálózatkoordinációs központ szakmai vezetője azt hangsúlyozta, hogy az oktatás megújítása az ismeretszerzés új lehetőségeinek igénybevételével valósulhat meg az iskolákban.

Az oktatást segítő tevékenységek kapcsán a tudományos ismeretterjesztéssel, a PLT SÉTA-programjával, a közművelődés és könyvtári szolgáltatások rendszerével is megismerkedhetett a hallgatóság, akárcsak a gyermekek természetközeli élményének fontosságával. Az előadásokat követően a konferencia szekcióülésekkel folytatódott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!