Hírek

2011.06.21. 15:11

Nyári szeretetmenza: ingyen ebéd százharminc gyermeknek

Nyáron, negyvenöt napon át százharminc keszthelyi gyermek ingyenes étkezését biztosítja a város. Az önkormányzat minden évben ilyen módon is segítséget nyújt a rászorulóknak.

Sámel József

Tavaly teljes egészében az illetékes minisztérium által biztosított keretösszeg igénybevételével, idén viszont már jelentős önerő vállalásával gondoskodik a város a gyermekek étkezési ellátásáról. A program összköltsége több mint kétmillió forint, melynek felét a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán nyert el az önkormányzat, felét pedig saját költségvetéséből biztosítja. E támogatási formát elsősorban azok a családok kérhetik, amelyek gyereke rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül. Az igények felmérése és az ellátás biztosítása a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának családvédelmi csoportja segítségével történik. A keszthelyi Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium konyháján készül a napi százharminc adag étel.
Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a rászorulók támogatására. A gyermekvédelmi kedvezményben részesülők a bölcsődékben, óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán év közben is térítésmentesen étkezhetnek, a felső tagozatos rászoruló diákok pedig kiegészítő önkormányzati támogatást vehetnek ehhez igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!