Hírek

2010.07.06. 02:29

Nyári muzsikaszó

A nyári szünet múlt heti napjaiban visszaköltözött a muzsika a keszthelyi Festetics György Zeneiskolába. A 4. alkalommal rendezett vonós tábor résztvevőit lehetett hallani.

Horányi Árpád

 

- A tábort kezdettől fogva Kováts Péter, az idén 25 éves veszprémi vonóskar alapító koncertmestere vezeti - mondta házigazdaként Bánhidai Tamás, a zeneiskola igazgatója. - A vonós tanszakbeli kollégáim: Bécsyné Simán Zsuzsanna, Csikár Lívia, Németh Ildikó és Pintérné Csepregi Klára folyamatos segítséget adnak ahhoz, hogy a munka zavartalan körülmények közt folyhasson. A zenekari táborunk ma már széles körben, szinte az egész Dunántúlon ismert és kedvelt nyári programmá vált. Nagy arányban vannak visszatérők: idén 35 fős a létszám, köztük öten jöttek most első ízben.

- Kitartásra és igényességre van szükség, a közösség-ben ezekből nincs hiány - fogalmazott Kováts Péter. - Két részben, naponta 6 órai együtt muzsikálásból áll a közös program, ezen túl zajlanak még az egyéni gyakorlások.

 

A résztvevői kört vonós hangszeres zenét tanuló általános iskolás korosztálybeliek alkotják.

Bácsy Györgyi, Hollandiában élő zenepedagógus személyesen is ismerkedett a tábor zenei életével, elkísérte hegedülni tanuló 11 éves fiát, Zoltánt.

- Nyaralási és tanulási lehetőség ez itt együtt, jó hangulatban, a muzsikus élet minden élményével. Családi öröm, hogy ezzel a kurzussal egészülhetett ki az idei hazalátogatásunk - mondta azt édesanya.

A zenekari tábor közössége a múlt szombaton a Helikon Kastélymúzeum tükörtermében megtartott záróhangversennyel búcsúzott.

A zenekari tábor közössége a múlt szombaton a Helikon Kastélymúzeum tükörtermében megtartott záróhangversennyel búcsúzott.

 

A Mendelssohn „gyermekei”
A táborbeli munka kezdettől fogva ott van az idén 25 esztendős veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar fényében. Az immár hagyománnyá vált nyári kurzusok résztvevői a Mendelssohn „gyermekeinek” érezhetik magukat azáltal, hogy a negyedszázados múltú vonósegyüttes koncertmesterétől, Kováts Pétertől tanulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!