Hírek

2009.09.05. 02:23

Netezz nagyi! (október 15-ig)

Zalaegerszeg (ahzs) - A középiskolásokat és az idősebbeket célozzák az őszi informatikai könyvtári programok, hangzott el a tegnapi tájékoztatón a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban.

Mórocz Zsolt

Kiss Gábor igazgató és helyettese, Tóth Judit beszámolt az internet helyes használatát elősegítő zalai könyvtári informatikai tanfolyamok sikeréről, amit a szeptember 10-én, csütörtökön délelőtt sorra kerülő alkalom tovább bővít. Ekkor a tudatos netes vásárlásról és a világháló nyitottsága miatt ránk leselkedő csapdákról esik szó. Szeptember 21-én pedig a elektronikus ügyintézés, a netes álláskeresés, az egészségügyi tanácsadáshoz való hozzáférés rejtelmeibe vezetik be az érdeklődőket. A két országos kormányzati programhoz (NETREKÉSZ, MENET) kapcsolódó rendezvényeket a zalai városi és községi könyvtári hálózat együtt bonyolítja.

Szó esett a tájékoztatón a hagyományos őszi könyvtári hetekről. Az október 5-15. közt zajló eseménysor mottója: Ne üljön otthon, ha a könyvtárban is otthon lehet . Itt is főleg a nagyiknak - s a velük érkező unokáknak - szól majd a számos izgalmas együttlétet ígérő összejövetel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!