Hírek

2017.06.24. 13:14

Nemzetközi jóganapot rendeztek Nagykanizsán

NAGYKANIZSA - Szombaton másodszor rendeztek jóga napot a dél-zalai városban. A rendezvény keretében a jógabemutatók mellett, az indiai zenével, tánccal, s filmművészettel ismerkedtek a vendégek.

Pásztor András

Az indiai nagykövetség a hétvégén országszerte több vidéki városban és Budapesten is szervezett hasonló programot. Kanizsán a HSMK-ba várták a keleti kultúra iránt érdeklődőket.

– India 70 évvel ezelőtt lett független állam, amit az ENSZ által is elfogadott nemzetközi jóga nappal ünneplünk szerte a világon – mondta Vijay Kumar, a nagykövetség kulturális attaséja, aki úgy fogalmazott: a jóga olyan spirituális szertartás, ami megteremti a szellem, a lélek és a test harmóniáját.

 

Az észak-indiai Pandit Murari Lal Sharma tánccsoport Krisna és Rádha szerelmét vitték a színpadra Fotó: Gergely Szilárd

A megnyitót követően két indiai tánccsoportnak köszönhetően az érdeklődők betekintést nyerhettek az autentikus indiai zene és tánc világába, majd a délután során különféle jógabemutatókón vehettek részt a vendégek. Aki pedig a mozgást követően kikapcsolódásra vágyott, az indiai filmeket is nézhetett vagy henna-festéssel tehette emlékezetessé a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!