Hírek

2016.04.22. 17:51

Nem kritika, rágalom

Magyarföld – A választott pozíció, a köz szolgálata nem mindig hálás feladat, a kritikából is bőven kijut, amit általában tűrni kell, ám az alaptalan vádaskodások könnyen visszájára fordulhatnak.

Arany Gábor

Magyarföld polgármesterét, Kállai Csabát az elmúlt év őszén ketten is törvénysértéssel gyanúsították meg, ügyükben nemrég történt meg a vádemelés.

Tavaly október végén T. Sándor levelet írt a csesztregi közös önkormányzati hivatal jegyzőjének. Ebben azt állította, hogy Kállai Csaba  polgármester által a magyarföldi Bem utca felújítására  2014 májusában kötött megállapodás alapján végzett munka során szabálytalanul használták fel a az anyagot. Jelesül, T. Sándor állítása szerint a 2014. december 20-án befejeződött, közel féléves felújításkor a polgármester utasítására a saját lakóháza előtt megemeltette a padkát a mészkőzúzalékkal. Ezzel szemben egyáltalán nem rakatott a szemközti házakhoz, a műszaki átadás után pedig a megmaradt önkormányzati tulajdonú kőzúzalékot a polgármester saját házához, illetve más személyekhez vitette. T. Sándor az állításai kivizsgálását kérte. Levelét a hivatal illetékes dolgozói megismerték. T. Sándor állításával szemben a felújításkor a rendelkezésre álló anyagot szabályosan használták fel, ezen túlmenően a mészkőzúzalékból magáncélra nem fordítottak.

A másik, vádemelést megalapozó kijelentés a tavaly november 11-én megtartott közmeghallgatáson hangzott el. Itt T. Zoltán a temetőbeli fák kivágást kifogásolta és azt a meggyőződését hangoztatta, hogy az alpinista technikával dolgozó vállalkozónak fizetendő 400 ezer forintból kétszázezer a polgármester zsebébe került. A polgármester felszólítására T. Zoltán megismételte kijelentését. A munka díját egyébként 2016.  január 8-án maradéktalanul megkapta a vállalkozó.

A két férfi által tett kijelentések alkalmasak voltak arra, hogy a polgármester becsületét  csorbítsák, társadalmi megbecsülését sértsék.
Az ügyekről tájékoztatva a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a két férfi ellen rágalmazás vétsége miatt emelt vádat a lenti járási ügyészség, próbára bocsátásra téve indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!