Hírek

2017.01.26. 06:59

Négyéves gyerekkel lopatták el a hátizsákot

Nagykanizsa– Négyéves fiával lopatott az anyuka és az élettársa, kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat ellenük.

Arany Gábor

Tavaly június 25-én késő délután a kanizsai strandon töltötte idejét élettársával a 25 éves fiatal nő és velük volt a négyéves kisfia is. A lopások miatt korábban már a törvénnyel összeütközésbe került fiatal pár felfigyelt rá, hogy az egyik strandoló fiatal lány a diákigazolványát, értékeit rejtő hátizsákját őrizetlenül hagyta, amíg az úszómedencébe ment. Kis ideig még figyelték, lesz-e mozgás a hátizsák körül, majd rávették a kisfiút, hogy menjen el a holmiért, vegye magához és vigye a közben a női öltöző felé induló anyjának. A hátizsákban talált telefont és kétezer forintot a pár magához vette - a holmik további sorsa ismeretlen maradt.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az esetről tájékoztatva közölte, az anya és élettársa ellen 18. életévét be nem töltött személyt bűncselekmény elkövetésére való rábírással megvalósított kiskorú veszélyeztetésének bűntette és közokirat egyidejű elvételével megvalósított lopás vétsége miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.  A kiszabható szabadságvesztés mértéke elérheti  az öt évet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!