Hírek

2013.03.01. 16:15

Négy település közös önkormányzati hivatalt hozott létre Letenyén

Letenye - A letenyei, a kistolmácsi, murarátkai valamint a zajki képviselő-testületek február 21-én közösen tartott ülésükön döntöttek arról, hogy március 1-i hatállyal létrehozzák a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatalt.

Mirkó Imre

Az erről szóló okmány hivatalos aláírására pénteken került sor a letenyei hivatalban. A program elején Kustor Ferenc a Fidesz MPP letenyei szervezetének vezetője kapott szót. A helyi politikai szervezet elnöke többek között szólt az Erdélyben kialakult székelyzászló akcióról, melyhez Magyarország számtalan települése csatlakozott. Szavainak végeztével Kustor Ferenc a Fidesz ajándékaként székelyzászlót adott át Halmi Béla polgármesternek, mely lobogót a városházára Bagladi Róbert Zajk polgármestere tűzte ki.

A program folytatásaként Halmi Béla polgármester szólt négy a település polgármestereihez, testületi tagjaihoz, dolgozóihoz és külön köszöntötte Szendrődi Gabriellát, a Letenyei Járási Hivatal vezetőjét és helyettesét. Mint mondta: a letenyei járás megalakulásával új mérföldkőhöz érkezett az ahhoz tartozó 27 település, mely átszervezés tulajdonképpeni folytatása, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően a három község és Letenye közös hivatalt hoz létre. A letenyei polgármester szavai szerint gyakorlatilag eddig is kvázi körjegyzőségben működött a négy település, amely most már papíron is egy hivatalt alkot.

Pál Józsefné Murarátka, Halmi Béla Letenye, Birkás Zoltán Kistolmács, Bagladi Róbert Zajk polgármesterei a csatlakozási okmánnyal. Fotó: Mirkó Imre

Ezt követően Letenye, Kistolmács, Murarátka, Zajk polgármesterei aláírták és pecséttel látták el a hivatal létrehozásáról szóló okmányt, melyet dr. Keresztesi Tímea városi jegyzőnek adott át a kisváros polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!