Hírek

2015.09.24. 15:18

Négy sáv, két lehetőség - Megyegyűlés Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – A megyei katasztrófavédelmi szervezet tavalyi évéről és zalaegerszegi fejlesztésekről is tárgyalt a megyegyűlés.

Szabó Judit

Az ülésen dr. Pál Attila, a megyei önkormányzat elnöke arról tájékoztatta a testületet, hogy Selmeczy Zsuzsanna keszthelyi jobbikos politikus lemondott a megyegyűlési mandátumáról szeptember 22-i hatállyal. Levelében, melyet az elnök felolvasott, nem indokolta a döntését. Amíg nem töltik be a megüresedett helyet, 14 taggal folytatja munkáját a közgyűlés.

A testület számos tájékoztatót hallgatott meg, köztük a zalaegerszegi önkormányzat fejlesztési terveiről szólót. Vadvári Tibor alpolgármester a kormány által jóváhagyott 11,196 milliárd forint fejlesztési forrás felhasználásáról beszélt, kitérve arra, hogy ezen felül is szeretnének lehívni pénzeket ebben az uniós ciklusban.

Vadvári Tibor kérdésre válaszolva kitért Zalaegerszeg autópályával való összekötésére, amit a kormány ígért. Erre, mint mondta, két lehetőség van. Az egyik a 76-os út négysávossá fejlesztése, ám problémát jelenthet, hogy az utat a közelmúltban újították fel, s ennek a beruházásnak ötéves fenntartási kötelezettsége van, másrészt Nagykapornaknál nem egyszerű a négy sáv kialakítása. A másik lehetőség úgy elérni az M7-es autópályát Zalaegerszegről, hogy új nyomvonalon építenének egy négysávos utat a zalaegerszegi északi ipari parktól Alsónemesapáti, Misefa, Pacsa és Sármellék felé, majd onnét rákötnék az M7-esre.

A megyegyűlés beszámolót hallgatott meg a zalai katasztrófavédelmi szervezet, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a megyei idősügyi tanács tevékenységéről, s módosította a megyei integrált területi programot (ITP). A megyei önkormányzat számára jóváhagyott ITP forráskeret 23 milliárd forint. Várhatóan októberben már megjelennek az első pályázati felhívások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!