Hírek

2016.07.08. 14:05

Ne sírj hogy vége, mosolyogj hogy megtörtént - diplomaosztó a BGE-n

Zalaegerszeg - A megyeszékhelyen 45 évvel ezelőtt indult el a közgazdászképzés - ezt is ünnepelték pénteken a BGE zalaegerszegi gazdálkodási karának diplomaosztóján. Mindezen túl a karrá válás 5. évfordulójáról szintúgy megemlékeztek a kampusz nagyelőadójában.

Magyar Hajnalka

Összesen 78 fiatal vehetett át oklevelet illetve tanúsítványt. Az alapképzésben 31-en fejezték be tanulmányaikat (közülük 18 hallgató még adós a nyelvvizsgával), a kétéves felsőoktatási szakképzésben pedig 47-en.

Elsőként Sándorné dr. habil. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Egyetem leköszönő rektora szólt a közgazdászképzés fejlődéséről, s mindazon eredményekről, amelyeket a szakmai munka gyümölcseként ma magáénak tudhat az egyetem. Megköszönte a város és a partnercégek példaértékű támogatását, amely egyebek közt lehetővé tette a duális képzés megalapozását. Lambertné Katona Mónika, a kar megbízott dékánja felvillantotta az elmúlt évtizedek sarokpontjait, s a 45 év tanulságaként hitet tett amellett, hogy egy kisvárosban is gyökeret verhet a magas szintű egyetemi képzés.

Szavai nyomán kirajzolódott az út, ami az 1971-ben indult kihelyezett mezőgazdasági tagozattól az egyetemi rangú intézményig elvezetett. Mint fogalmazott, az elődök és utódok közös gondolkodása olyan erős vitorlákká szövődött, amelyek minden vízen képesek voltak fenntartani az intézmény hajóját.

Németh Imre, Magyar Edina és Keresztes Csaba többféle elismerést átvehetett, utóbbi lett „Az év végzős hallgatója" is

Vigh László országgyűlési képviselő azt fejtette ki, hogy a világban zajló óriási küzdelemből az az ország kerülhet ki győztesen, amelynek több képzett, intelligens polgára van. A végzősöket arra kérte, tanuljanak meg élni a megszerzett tudással. Balaicz Zoltán polgármester a munkaerőpiac egyik legmegbecsültebb képzőhelyének nevezte az intézményt, melynek fejlődése a városnak is stratégiai érdeke és egyben szívügye. Köszönetet mondott Sándorné dr. Kriszt Évának - aki 2007 és 2016 között volt a BGF, majd az egyetem rektora -, hogy vezetése alatt a számviteli főiskola intézetéből önálló gazdálkodási karrá nőtte ki magát az iskola. A rektor munkája elismeréseként az önkormányzat kitüntető oklevelét adta át Vadvári Tibor alpolgármester kíséretében. Lambertné Katona Mónika és dr. Tóth József nyugalmazott igazgató ugyancsak személyre szóló ajándékokkal köszönt el a távozó rektortól, aki meghatottan idézte a mondást: „Ne sírj, hogy vége lett, mosolyogj, hogy megtörtént."

A hallgatói önkormányzat színeiben Simon Eszter elnök búcsúzott el a végzős hallgatóktól, utóbbiak nevében pedig Magyar Edina köszönt meg mindent oktatóknak, szülőknek, barátoknak.

Balaicz Zoltán (jobbról) és Vadvári Tibor az önkormányzat kitüntető oklevelét adta át Sándorné dr. habil. Kriszt Évának, a Budapesti Gazdasági Egyetem leköszönő rektorának. Fotó: Pezzetta Umberto

A közgazdászjelöltek eskütétele után a végzősök átvették a tanulmányaik befejezését igazoló okmányokat, majd a Harangláb Népzenei Együttes adott műsort.

Ezt követően 12 hallgató részesült jutalomban a karon végzett szakmai, illetve közösségi munkájáért, jelesül: Beke Leila, Csernovicz Zsófia, Csécs Cintia, Fülöp Alexandra, Imre Diána, Istenes Renáta, Keresztes Csaba, Magyar Edina, Németh Imre, Salamon Bettina, Szabó Alexandra és Tóth Veronika. Közülük hárman, Keresztes Csaba, Magyar Edina és Németh Imre a Dunántúli Közgazdász Képzésért Alapítvány oklevelét és díját is kiérdemelték kimagasló tudományos tevékenységükért, TDK eredményeikért, szervező munkájukért. Az idén 6. alkalommal átadott „Az év végzős hallgatója" díjat ugyancsak Keresztes Csaba vehette át.

A tavaly alapított iLex-díjat Gömböcz Zoltán elsőéves hallgató érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!