Hírek

2017.06.08. 16:45

A megye legjobbjai - A tanulmányi versenyek 225 résztvevőjét díjazták

NAGYKANIZSA - Elismerést a döntéseitekért érdemeltek. Azokért, melyeket a végtelen számítógépezés, fészbúkozás, a számos készen kínált, gyors befogadást igénylő tevékenység helyett a kovalens kötés, a 30 éves háború megismeréséért hoztatok.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Tóth Ferenc, az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője mondta tegnap a központ által szervezett tanulmányi versenyeken legjobb eredményt elért tanulóknak rendezett díjátadó ünnepségen.

Az eseményre a Hevesi Sándor Művelődési Központban került sor, ahol fellépett például a Szan-Dia Fitness SC, illetve a Batthyány Lajos Gimnázium Virág Benedek Kórusa, melyet Gölles Martin vezényelt.

Az említett versenyek (helyesírási, nyelvi, népdaléneklési, történelmi megmérettetések) megyei fordulóin mintegy 1700 diák vett részt, akik közül 225 fő, az 1., 2. és 3. helyezettek kaptak emléklapot és könyvutalványt. Érdekességként megemlítendő, hogy a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulóját, Hosszú Kristófot háromszor is szólították.

A gyerekeket Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere (maga is pedagógus) köszöntötte, aki Albert Einstein-t idézte beszédében.

– Einstein egyszer azt mondta magáról: „Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi.” Nos, ez a kíváncsiság viszi előre a világot – fogalmazott Dénes Sándor. – Ennek a szellemiségnek a felidézésével szeretnék gratulálni minden tanulónak és felkészítő pedagógus kollégának.

Ez után lépett mikrofonhoz Tóth Ferenc főosztályvezető.

– Győzni jó – szögezte le. – És ti, akik itt ültök, mind győztetek. Nem csak az adottságaitokkal, kitartásotokkal és tehetségetekkel. Hanem mert valamiben jobbak vagytok másoknál és ezért elismerést érdemeltek.

Tóth Ferenc a versenyfordulóknak helyszínt adó intézményeknek is köszönetet mondott, majd sor került a díjkiosztóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!