Hírek

2017.06.30. 12:44

Mobil konyhán érkezik az étel a rászorulóknak

NAGYKANIZSA Hétköznaponként háromszáz adag meleg ételt oszt ki a rászorulóknak a pénteken átadott mobil népkonyha autó.

Benedek Bálint

Az egyik helyszínen a VOKE Kodály művelődési házban az autót biztosító Baptista Szeretetszolgálat és támogatóik sajtótájékoztatót tartottak.

- A szeretetszolgálat megkeresésére a várossal egyetértésben bólintottunk rá, hiszen vannak olyan családok, akiknek jól esik naponta egy tál meleg étel - mondta bevezetőjében Cseresnyés Péter államtitkár. - A Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége pedig kapcsolatban áll olyanokkal, akik ezt a segítséget szívesen veszik. Az ételkészítést a városi intézményeket ellátó közétkeztetést végző vállalkozás látja el - magas színvonalon.

Az államtitkár hozzátette: Kanizsa mellett Murakeresztúron és Zalakomárban is elérhető a szolgáltatás.

A Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, Hári Tibor szerint egyedülálló kezdeményezés a népkonyha autó szolgáltatás, melynek működéséhez és fenntartásához a szervezetük 3,5, míg az állam 2,7, a város pedig 1,8 millió forintot biztosított.

Nyitrai Imre a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár úgy érzi a kivételes összefogás révén a valódi rászorulókhoz jut el a segítség.

A rászorulók érdekeit képviselő DRVSZ elnöke, Nagy József György szerint a lehetőségeikhez mérten eddig is a szegények mellé álltak, de ezzel a mobil autóval állandóságot biztosíthatnak. A város több pontján az év végéig biztosan kapnak meleg ételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!