Hírek

2017.03.09. 14:36

Megtisztítják a várost - Kutyapiszok-gyűjtő kommandó alakult Nagykanizsán

Nagykanizsa – A jószágok nem tudják felszedni a kutyagumit, így a feladat a tulajdonosokra hárul. Ám sokuk inkább félrenéz, ha a kedvence "nyomot" hagy maga után. Ezt elégelték meg helyi állatbarátok.

Szabó Zsófia

Amiatt is betelt a pohár a gondos kanizsai gazdiknál, hogy a város füves területein egymást érik az ürülékkupacok. Ezért összefogtak és egy fővárosi kezdeményezéshez hasonlóan a dél-zalai városban is megalapították a kutyagumi-gyűjtő kommandót. A csapat létszáma néhány hét alatt több mint hetven főre duzzadt.

A gondos gazdik, köztük Szécsi Lászlóné, Seres Béláné, Aranyvári Mónika, Kovácsics Réka és Palkó Imre mindig összegyűjtik a kutyagumit

– Amennyiben olyan ebtartóval találkozunk a sétáltatás során, aki elsomfordál, miután a kutyája elvégezte a dolgát, felszólítjuk, hogy szedje össze a székletet – hangsúlyozta Szécsi Lászlóné, a csoport alapítója. – Nem csak szavakkal, hanem zacskót is adunk a kezébe – tette hozzá az asszony. Ahogy azt is: ha így sem tesz eleget kötelességének a tulajdonos, dokumentálják a történteket.

 

– Kevés a kutyapiszok gyűjtőedény, különösen a keleti városrészben – vette át a szót a „kommandó” másik tagja, Aranyvári Mónika. – Többen pedig lusták normál kukába elvinni az ebgumit. Bár ezt a problémát nem elsősorban a kutyabilik számának növelése oldaná meg, hanem az állattartási szokások radikális megváltoztatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!