Hírek

2017.03.14. 09:57

Tanulmányúton horvát és szlovén méhészkollégáknál a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület

Nagykanizsa – Nemrég a horvátországi Konjscina-ban és a szlovéniai Celje-ben jártak tanulmányúton a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület képviselői.

Horváth B. Attila

Mint azt Somogyi Gyula elnöktől megtudtuk: a horvátországi látogatásra a Konjscinai Méhészegyesület meghívása alkalmából került sor.

– Kővágó Károly és Virth István méhésztársaimmal részt vettünk az egyesület közgyűlésén és jóleső érzéssel tapasztaltuk, hogy egyesületünkről, valamint a két egyesület kapcsolatáról nagyon pozitívan beszéltek horvátországi méhésztársaink – jelentette ki Somogyi Gyula. – Természetesen, én is szót kértem és egyesületünk nevében megköszöntem a meghívást, valamint megerősítettem, hogy a jó kapcsolatot szándékaink szerint tovább ápoljuk.

A házigazda horvátországi és a nagykanizsai egyesület tagjai a közgyűlést követő vacsorán
Fotó: Kővágó Károly

Somogyi Gyula hozzátette: a horvátországi kollégákkal folytatott beszélgetések során kiderült, hogy ők is ugyanazokkal a problémákkal küszködnek, mint mi, magyarok. Nagyon kevés méz termett és erősödik az atkafertőzés.

– Horvátországban kisebbek a méhészetek, nincs több száz család és a mézet nagyon jó áron, háztól adják el, nem pedig kereskedőnek – folytatta a kanizsaiak elnöke. – Azt hiszem, van mit tanulnunk tőlük...

Az elnök hozzátette: március 11-én felkeresték a szlovéniai, Celje-i nemzetközi méhészeti-kertészeti kiállítást is, április 22-én pedig Pécsre utaznak az egyesület tagjai, hogy megtekintsék Nagy István bemutató méhészetét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!