Hírek

2017.07.04. 06:11

Csalt a nagykanizsai biztosítási üzletkötő

Zalaegerszeg – Saját zsebre dolgozott a biztosítási üzletkötő, az ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztás és csalás miatt emelt vádat ellene.

Arany Gábor

A főügyészség tájékoztatása szerint a büntetlen előéletű, 26 éves nagykanizsai nő megbízási szerződés alapján üzletkötőként képviselte a zalaegerszegi székhelyű biztosításközvetítő vállalkozást. E munkakörben eljárva 2014. júliusától egy éven át az ügyfelektől átvett biztosítási díjakkal nem számolt el a megbízójánál. A fiatal nő ez idő alatt 26 biztosítási szerződést kötött Nagykanizsán és környékén, és a biztosítás típusától függően  tíz-húszezer forintot vett át, de nem fizette be a biztosító társaság számlájára. Volt olyan idős ügyfele, akitől az életbiztosítási díját havonta átvette, de csak kisebb részét továbbította, a többit saját magára költötte.

Az üzletkötő többször valótlan, vagy fiktív adatokat tüntetett fel a biztosítási szerződésajánlatokon és miután az esedékes díjat maga befizette, az iratokat bemutatta a biztosító társaságnak azért, hogy a szerződéskötés után járó jutalékot megkapja. A biztosító pedig ezek alapján kiutalta az üzletkötőnek a jutalékot, összesen 136 ezer forintot, így a nő a cégét is megkárosította. Előfordult, hogy az üzletkötő a biztosítási ajánlat dokumentumait sem továbbította a biztosító társasághoz, így a szerződések létre sem jöttek. Ebből következően azok a károsultak,  akik kötelező gépjármű-felelősség biztosítási szerződést kötöttek vele, csak az okmányiroda értesítése alapján szereztek tudomást arról, hogy az érvényes biztosítás hiánya miatt gépjárművüket a forgalomból kivonják. A visszaélésekre az ügyfelek panasza alapján a biztosítótársaság által lefolytatott belső vizsgálat alapján derült fény. Ebben az érintett ügyfeleket a biztosítótársaság teljes mértékben kártalanította.

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a volt üzletkötő ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség emelt vádat  üzletszerűen elkövetett sikkasztás és csalás bűntette miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!