Hírek

2017.01.12. 11:48

Nagy szükség lenne a tűzifára a kanizsai menhelyen

Nagykanizsa – Ismét az állatbarátok segítségét kéri a menhely csapata. Ezúttal tüzelőnek való fát kérnek.

Szabó Zsófia

Legutóbb alig egy hete „mozdult” meg a kutya- és cicaszerető társadalom, amikor a menhely munkatársai szalmát kértek, melyekkel a kenneleket vackolták be.

Maros Sándorné, az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület titkára felidézte: a közösségi oldalon és az újságban közzétett kérést követően öt kör-, és húsz kockabála szalmát kaptak az állatszerető emberektől, ami jó ideig elég is lesz.

Gallai Zoltán és Virág István, a kanizsai állatmenhely munkatársai a jószágok napi betevőjét készítik az üstben Fotó: Szakony Attila

– Most  a tűzifánk van fogytán – jelezte. – A zimankós időben hetente egyszer főtt ételt is adunk a táp mellett az ebeknek, a cicáknak. Kétszáz literes üstben készítjük nekik az ételt, amelynek „felfűtése”  sok fát emészt fel.

Maros Sándorné utalt arra is: a napokban már érkezett felajánlás, több mint két köbméter tűzifa. Azonban még többre lenne szükség. A menhely munkatársai kérik, aki tud segíteni fával, az Ady utcai telephelyükre juttassa el az adományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!