Hírek

2011.05.13. 07:30

Muzsikájuk tovább szól

A hónap végén zárul a keszthelyi Festetics György Zeneiskola tanévi koncertsorozata, ám a diákok a hagyományok szerint nyáron sem szakítanak a muzsikával.

Horányi Árpád


Az intézmény és baráti köre szervezésében zajló hangversenyek zárásaként a Keszthelyi Jazz-műhely szerepel a zeneiskolában május 27-én. Erre egy ismerkedő program hangolja rá a muzsika kedvelőit: a koncertet megelőző délutánon rendezik meg a már tradicionális nyílt napot, melyen az érdeklődők betekinthetnek a tanszakokon folyó munkába, s kipróbálhatják a hangszereket. A tanévzáró körüli és az azt követő időszak programjáról Bánhidai Tamás igazgató elmondta, hogy május utolsó hetében a növendékeik az intézmény hangversenytermében matinékoncertet adnak, melyre a város általános iskoláinak alsótagozatosait várják. A nyáron pedig újra megszervezi az intézmény a dunántúli zeneiskolák vonós tanszakain tanulók táborát. A kurzust idén is Kováts Péter, a veszprémi Mendelssohn kamarazenekar művészeti vezetője tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!