Hírek

2017.03.20. 19:10

Előfizetőnk barátságokat köszönhet a Zalai Hírlapnak

Két éve adtunk hírt Pálfy László nyugalmazott tanár segítségével az űrhajózás világnapjáról. A tanár úr harminc éve hűséges előfizetője a Zalai Hírlapnak, több szállal is kötődik hozzá.

Zalai Hírlap

- Bár nyugdíjas vagyok, a pedagógiai hitet nem lehet szegre akasztani, a hivatásom továbbra is nagyon érdekel, ezért például a zalai oktatásügy fejleményeiről tájékozódom a lapból - mondta a tanár úr, aki a számára fontos cikkeket félreteszi, őrzi és gyűjti, így alakul ki lapunk jóvoltából a könyvespolcán a zalai történet. - Örömmel mondhatom, hogy szinte családtagnak érzem magam, hajdanán iskolaigazgató helyettesként még a korrektúrázásban is segédkeztem, s tanítványom is dolgozik a szerkesztőségben.

Pálfy László félreteszi a számára fontos cikkeket
Fotó: Katona Tibor

Pálfy Lászlónak, miután nyelvtanár volt, a nyelvhelyesség is barátja, örül, ha azt látja, az írott szó hibátlanul jut az olvasóhoz. Igyekszünk megfelelni az elvárásának.

- Lőrincze Lajos is hangsúlyozta, az anyanyelv helyes használata a legjobb nemzeti elkötelezettség - figyelmeztet. - Az olvasók szeretik, ha gyorsan, világosan megérthetik a híreket, legyen az akár világeseményről szóló vagy kisebb horderejű, zalai örömökről tudósító.

Mint mondja, egyik nagy kedvence az utazás, a világ megismerése a személyes beszámolók alapján. Ez ügyben nem kell szűkölködnie, az utazási mellékletben hétről hétre talál magának csemegét.

- Nagyon élveztem legutóbb a zalai egyetemisták vlagyivosztoki utazásáról szóló riportot, hiszen oroszul is beszélek,

A lap közreműködésével az évek során barátokat is szerzett, így gyakran kezdődnek ekképp a beszélgetések: "olvastad, mit írt a Zala?".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!