Hírek

2017.05.31. 18:45

"Mindenkinek jár egy jó tanár" - Elismeréseket, díszdiplomákat adtak át a hévízi pedagógusnapon

HÉVÍZ - "Azt mondják, mindenkinek jár, hogy egyszer az életben találkozzon egy igazán jó pedagógussal. Én úgy gondolom, Hévíz ezen a téren sem szégyenkezik."

Varga Lívia

Erről is szólt az önkormányzat pedagógusnapi ünnepségén Papp Gábor. A polgármester a városháza dísztermében több mint húsz elismerést adott át a Hévízen dolgozó tanároknak, óvodapedagógusoknak, négyen pedig díszdiplomát vehetettek át - Venczel Angyalka arany, Magda Tiborné és Bittó Józsefné gyémánt, Takács Károlyné rubin "színűt".

Az ünnepségen Hévíz Város Közoktatásáért díjban 16 pedagógus részesült. Az Év Tanára az Illyés Gyula Általános Iskolában Porkoláb Annamária, a Bibó István Gimnáziumban pedig Szivósné Terbe Márta lett. Minőségi Munkáért Díjat három óvodapedagógus vehetett át, s a polgármester a Brunszvik Teréz Óvoda több nyugdíjba vonuló dolgozóját is köszöntötte. Papp Gábor beszédében leszögezte: kevés olyan szakma van, amely során az ember ennyire közeli kapcsolatba kerülhet a családokkal.

Bittó Józsefné, aki 1957-ben szerezte óvónői oklevelét, gyémánt diplomát vehetett át Papp Gábor polgármestertől
Fotó: Varga Lívia

A lelkész és az orvos mellett a pedagógus az, aki leginkább része egy számára idegen család életének, dolgozzon akár óvodában vagy iskolában.- Nem könnyű az önök hivatása, a kimagasló tudás és erkölcsi tartás mellett szükséges a tapintat és a tisztelet is, mi, szülők pedig olyan sokat várunk el önöktől. Ezt ne vegyék tőlünk zokon, hiszen a legdrágábbat, a gyermekeinket, a jövőnket bízzuk önökre - hangsúlyozta a városvezető, hozzátéve: reméli, a kihívások senkit nem tántorítanak el ettől a szép hivatástól.

- Társadalmi szempontból kiemelkedően fontos munkát végeznek. Egy-egy jó pedagógus akár egy egész életutat meg tud határozni.A rendezvény második felében a város ajándékaként Szemerédi Bernadett és Széplaky Géza színművész műsorát tekintették meg az ünnepeltek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!