Hírek

2017.09.03. 07:42

Minden vendéget szeretettel fogadtak a hosszúvölgyi falunapon

HOSSZÚVÖLGY Akadtak olyanok, akik a szüreti munkálatok fáradalmait pihenték ki, míg jópáran inkább kalapácsot, satut ragadtak, s tarsolykészítéssel múlatták az időt a szombati falunapon.

Szabó Zsófia

A százhetven lelkes településen évente összegyűlik a falu apraja és nagyja, hogy színes programokkal teli, élménydús délutánt, estét töltsenek együtt. Az eső ugyan rendesen csepergett, nem repkedtek a Celsiusok sem, ám a sátrak alatt vidám volt hangulat. Ehhez hozzájárult a tucatnyi, táncos, énekes kulturális csoport műsora is, akik a közönséget szórakoztatták.

Volt is mire pihenniük, kikapcsolódniuk a helyieknek. Sok hosszúvölgyi lakosnak van szép, nagy veteményese. Bár a településen nem csak a birtokok, porták csinosítására fordítanak nagy gondot.

– Idén az infrastrukturális fejlesztésekre helyeztük a hangsúlyt – mondta Bali Vera, a falu polgármestere. – Saját forrásból járdákat hozattunk rendbe. A kultúrház előtt, valamint a Petőfi utcában száz méteres szakaszon térköveztük le a gyalogutat. A terveink közt szerepel a ravatal felújítása és egy modern játszótér építése is a faluház udvarán – összegezte a falu vezetője. Egyúttal megjegyezte: a korszerűsítések mellett a közösségépítés is fontos. Ezért nem marad ki a jeles eseményeik sorából a falunap, amelyre nem sztárfellépőket hívnak. Hanem, olyan csoportokat, amelynek nótás ajkú, pergőlábú tagjai hétköznapi emberek.

A Fűzvölgyi Dalostársaktól kezdve a Miklósfai Szirénekig, sok csapat szórakoztatta a helyieket. Köztük három, életvidám  idős urat is, akiket életük párja „felügyelet" nélkül engedett el a falunapra.

A Pántlika Néptánccsoport is pódiumra lépett 
Fotó: Gergely Szilárd

– Délelőtt szüreteltem, szedtem a muskotályt és a rizlinget – árulta el a triumvirátus szószólója, a 81 éves Hohl János. – A munkától van energiám, ezért mulatunk egy jót – mosolygott az idős úr.

Pár asztallal odébb a fiatal generáció inkább a kalapácsot vette kézbe.

– Tarsolyt készítünk – mutatta Horváth Dani és Úr Zétény. – Ujjmasszázst a satutól kaptunk, de meg se kottyant. Megéri az erszényen, telefontokon dolgozni – így a srácok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!