Hírek

2017.02.14. 15:07

Minden területre jut elegendő forrás az idén

Nagykanizsa – A város idei költségvetéséről árult el részleteket keddi sajtótájékoztatóján Dénes Sándor polgármester.

Pásztor András

A város vezetője szerint az idei költségvetés stabilnak és takarékosnak nevezhető, ennek ellenére minden kötelező, illetve önként vállalt feladatra jut elegendő forrás.

– Az egyik legnagyobb tétele a költségvetésnek a városüzemeltetéssel kapcsolatos feladatok finanszírozása, amire cirka 750 millió forintot különítettünk el – kezdte a polgármester. – Intézmények felújítására idén 116 millió forintot tettünk félre, míg az önkormányzattól igényelhető munkahely-teremtési támogatására 60 millió forint áll rendelkezésre, igaz ez a keret évközben bármikor növelhető. Az élsport és diáksport támogatására 62 millió, illetve 17 millió forintot terveztünk, míg a kulturális csoportok között 20 millió forintot, a civil szervezetek között pedig 21 millió forintot osztunk szét. Természetesen az idén is költünk a játszóterek felújítására, a tervek szerint 16 millió forint áll majd rendelkezésre, hogy új játszóeszközöket szerezzünk be. A térfigyelő kamerarendszer megújítására és új eszközök beszerzésére 20 millió forintot különítettünk el.

A fent említett tételek mellett, a város több milliárd forint fejlesztési forráshoz jut a Modern Városok Program és a Területi Operatív Program keretében. Ezen forrásokból valósulhat meg az ipari park bővítése, a belváros tereinek megújítása, a ferences rendi kolostor felújítása és új funkciókkal való megtöltése, s egy konferenciaközpont kialakítása is. Természetesen a sportcsarnok és a sportuszoda tervezése is folyamatban van.

Dénes Sándor polgármester újságírói kérdésre válaszolva elismerte, hogy idén az iparűzési adó csökkenésével kell számolni. Mint elmondta: a város két legnagyobb foglalkoztatója valóban kevesebb adót fizet, mint korábban, ám ha elkezdődik az ipari park bővítése és új cégek települnek a városba, akkor ezt a kieső összeget gyorsan kompenzálhatják – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!