Hírek

2017.03.23. 18:27

Míg díjakat vettek át, meglopták őket - Kiváló sportolókat károsítottak meg Nagykanizsán

Nagykanizsa - Amíg a tavalyi év legjobb ifjú sportolói díjakat vettek át szerdán a HSMK színháztermében, addig az öltözőben meglopták őket.

Benedek Bálint

Az önkormányzat minden évben nívós sportgála keretében elismerésekkel jutalmazza a kiemelkedő teljesítményt elért versenyzőket és a felkészítőiket. Az ünnepséget táncosok műsora színesítette.

A Szan-Dia Fitness SC fiataljainak az öltözőjében azonban szerdán nem csak a gyerekek jártak, hiszen a fellépés után kiderült, hogy nagyértékű mobiltelefonok és pénz is eltűnt a helyiségből. A klub vezetői természetesen azonnal értesítették a hatóságot.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába március 22-én 16 óra 59 perckor érkezett bejelentés, hogy a HSMK öltözőjében lopás történt.

A tájékoztatásból kiderült: a nyitott helyiségből ismeretlen személy mobiltelefont, készpénzt és napszemüveget lopott el. Az ügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás ismeretlen elkövetővel szemben a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Információink szerint nem ez az első eset, hogy meglopják a „szan-diásokat”. Múlt szombaton szintén a HSMK-ban tartott világbajnoki válogatón is tűnt el pénz és mobiltelefon az öltözőből.

Szerettük volna megtudni a klub vezetőségének véleményét is, ám ők nem kívántak megszólalni.

Az egyik megkárosított fiatal lány édesanyja, Háli Anikó elmondta: évek óta sportol a gyereke, ezért hazai és külföldi versenyeken is jártak, de soha nem lopták meg őket.

- Pedig a kapkodás közepette maradt nyitva már az öltöző ajtaja - mondta. - Mivel múlrt szombaton is történt hasonló, az intézmény talán nyomatékosabb felhívhatta volna a résztvevők figyelmét, hogy óvják az értékeiket.

A közintézmény fenntartásáért felelős Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, Kovácsné Mikola Mária sajnálja a történteket, ám szerinte nem hibáztak.

- A termek, öltözők bejáratán figyelmeztetjük a fellépőket, s a vendégeinket, hogy az értékeiket ne hagyják őrizetlenül - tette hozzá az igazgató. - Az intézményeink nyitottak, ráadásul a tűzvédelmi szabályok miatt a vészkijáratokat is szabadon kell hagyni. Mivel nem tudunk mindenhová őrt állítani, a HSMK felújításakor kamerarendszert telepítettünk, amire szintén felhívjuk a látogatók figyelmét.

Vezető úgy érzi a jövőben nagyobb odafigyeléssel elkerülhetők ezek az esetek.

(A díjkiosztó gála eseményeiről a március 24.-i Zalai Hírlap 9. oldalán olvashatnak tudósítást.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!