Hírek

2017.02.01. 13:29

Mesék gázoló autósról és elveszített jogsiról

Zalaegerszeg – Mesék a gázolás után elhajtó személyautóról, az elveszített jogosítványról. A történetek előadói ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Gépkocsi gázolta el és az autós magára hagyta, ezzel a történettel állt elő ismerősei előtt a 24 éves türjei férfi, aki tavaly augusztus 30-án kora este szenvedett balesetet a falujában a Széchenyi utcában. Kerékpárjával igyekezett úti céljához, de a túlzott tempó miatt egyensúlyát veszítette és a kerítésnek hajtott.

Lábain sebesült meg, de biciklijét tolva eljutott a céljához. A hazaérkező hozzátartozóinak azonban már arról beszélt, hogy az utcán autó gázolta el és a sofőr megállás nélkül elhajtott. A férfi a köréje gyűlő hallgatóságának mind jobban részletezte a balesetet, még azt is elmondta, hogy fehér Opel Astra volt a szemből érkező gázoló jármű, de a rendszámát nem tudta megjegyezni. A történet egyik fültanúja ekkor kihívta a mentőket és a rendőröket. A helyszíneléskor azonban kiderült, se a biciklis, se a kerékpár sérülései nem támasztották alá a történetet, ahogy a térfigyelő kamera felvételei sem. A férfi ellen hatóság félrevezetése miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ittas járművezetés miatt német bíróság vonta be egy 42 éves pacsai férfi vezetői engedélyét tavaly februárban. Mivel szüksége lett volna az okmányra, bejelentette a kormányablakban, hogy a vezetői engedélyét elveszítette. Ez alapján tíz évig érvényes új jogosítványt állítottak ki részre, ám a külföldi hatóságok tájékoztatása alapján hamarosan kiderült, hogy valótlanul nyilatkozott. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az ügyről tájékoztatva közölte, a férfi ellen közokirat-hamisítás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!