Hírek

2017.06.26. 16:44

Melyek a vérvétel szabályai? - egészségügyi szakdolgozók megyei versenye

ZALAEGERSZEG - „Hivatásunk mesterei vagyunk” címmel rendezett szombaton szakmai vetélkedőt tagjai számára A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara zalai szervezete.

Magyar Hajnalka

A 7. alkalommal megrendezett programnak az egervári Pincedomb adott otthont. A zsűriben dr. Horváth Csilla, a MESZK Országos Szervezet főtitkára, Munk Jánosné, Tolna megyei területi elnök és Kvárta-Somogyi Éva területi oktatási bizottsági tag pontozta a résztvevők tudását.

A résztvevő csapatok az egervári Pincedombon. Dicséretes, hogy vállalták a versenyre való felkészülést

A feladatok között szerepelt humoros bemutatkozás is, de a kérdések java a szakmai jártasságot firtatta. Egyebek mellett elsősegélynyújtásból, különböző típusú sebek ellátásából, a vérvételi szabályokból, csonttanból és szervismeretből kellett helyes válaszokat adni a kérdésekre, de a „Hibáinkból tanulva” fejezetben tanulságos esetek szituációs feldolgozása is feladatul kínálkozott - tájékoztatta szerkesztőségünket Tóthné Födő Gyöngyi, a MESZK területi elnöke, kiemelve, köszönet illet minden résztvevőt, hogy a napi munka fáradalmai mellett vállalták a versenyre való felkészülést.

A győztes csapat. Tagjai Bujtor Csilla Annamária, Tóthné Koller Mária és Rozmán Szilvia Fotó: MESZK

Az 1. helyezést végül a védőnőkből álló IN-TEAM érdemelte ki, tagjai Bujtor Csilla Annamária, Tóthné Koller Mária és Rozmán Szilvia. Kiemelendő, hogy tavaly is ők vitték el a pálmát. A 2. helyen a Zala Megyei Szent Rafael Kórház belgyógyászatának ápolói - Vércseppecskék - végeztek, a 3. helyezést pedig a Kanizsai Dorottya Kórház ápolóiból alakult A kerekasztal nővérei csapat szerezte meg. Az országos versenyt októberben tartják Budapesten, Zala megyét az első helyezett csapat képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!