Hírek

2013.12.13. 11:07

Melltartójába rejtette az ékszereket

Vádemelési javaslattal zárta a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a nyomozást, amelyet 21 rendbeli lopás bűntett és egyéb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint hat férfi és egy nő 2011 decemberétől 2013 januárig több olyan Keszthely környéki házba is betört, amelyeknek többnyire német tulajdonosai voltak és pénzt, karórákat valamint ékszereket lopott el. A keszthelyi rendőrök 2013. január 3-án fogták el a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható embereket, amikor az ellopott dolgokat éppen eladni vitték. G. Nikolett melltartójába rejtette az ékszereket, egyik társuk, Gy. Csaba pedig a kocsijában próbált elbújni a rendőrök elől.



Fotó: ZMRFK


A gyanú szerint a gyanúsítottak kifigyelték, hogy amíg a tulajdonosok vacsorázni mentek, betörték, vagy befeszítették az ajtót vagy ablakot, és módszeresen átkutatva a házakat, értéktárgyakat és pénzt vittek el. A gyanúsítottak egy része nem tett vallomást, a többiek pedig a kihallgatás során tagadták a bűncselekmények elkövetését.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság a 27 éves K. Péterrel, a 34 éves Gy. Csabával, a 29 éves G. Nikolettel, a 43 éves L. Sándorral, a 41 éves K. Tiborral, a 19 éves F. Kálmánnal, a 21 éves L. Benjáminnal szemben több rendbeli lopás bűntett, az 56 éves H. Gyulával szemben pedig orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!