Hírek

2017.01.12. 17:30

Megütötte a rendész a nevelőintézeti fiúkat

Nagykanizsa – Bántalmazta a nevelteket a kanizsai javítóintézet egyik rendésze, a történtek miatt eljárás indult, nemrég emeltek vádat a fiatal férfi ellen.

Arany Gábor

A harmincas éveiben járó férfi tavaly május 7-én délelőtt került konfliktusba az egyik intézeti nevelttel. Az előzményekhez tartozik, hogy négy fiatallal készült külső foglalkozásra az egyik nevelőnő, ezért felsorakoztatta a fiúkat a második emeleti folyosón, majd elment a mosdóba, a rendészeket pedig megkérte, hogy távollétében a kamerán keresztül figyeljenek rájuk. Az egyik fiú elhagyta a helyét és az ablakhoz ment, amiért a visszatérő nevelő figyelmeztette, majd elindultak cipőt cserélni. A vádirat szerint ekkor megjelent a folyóson a rendész, a folyosón álló fiúhoz lépett, belökte mosókonyhába kétszer arcul, egyszer gyomron ütötte „mi lett neked mondva buzi gyerek" szavak kíséretében. Ez után figyelmeztette a többieket, hogy a történtekről ne beszéljenek, különben következményei lesznek, a nevelőnőnek pedig szólt, hogy az eseménynaplóba ne írjon a verésről. Utóbbi ennek eleget tett, de miután vizsgálat indult, már beszámolt az esetről.

Bő egy hónappal később, június 16-án a rendész a vacsora miatt az étteremnél sorban állókhoz lépett és egy német állampolgárságú fiataltól megkérdezte, keménynek érzi-e magát? Választ nem várt a kérdést nem is értő fiútól, hanem háromszor megrúgta a jobb lábán. A fiú ez után az asztalához ült, ekkor a rendész megint hozzálépett és az egyik nevelőt tolmácsolásra kérve megismételte a kérdést. Nemleges választ kapott, ám amikor a fiatal a tálcáját vitte vissza, a rendész hozzálépett és szó nélkül tarkón csapta tenyérrel. A nevelő az esetet nem jelentette, emiatt később szóbeli figyelmeztetést kapott.

A rendész ellen két rendbeli, bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntett elkövetése miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség, közölte dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!