Hírek

2016.10.11. 17:04

Megünnepelték a népszavazást az értekezleten

Zalaegerszeg– Az október 2-i népszavazás eredményéről, tapasztalatairól, azon belül a zalai részvételről tartott tegnap értekezletet a Fidesz meghívottak, köztük önkormányzati vezetők számára.

Hajdu Péter

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben lezajlott zártkörű fórumon részt vett Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója, aki a rendezvényt megelőzően sajtótájékoztatót tartott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester társaságában.

Kubatov Gábor kijelentette, hogy ünnepelni jöttek össze.

– Amit október 2-án elértünk, az egy ritka nagy siker volt. Azért ritka nagy siker, mert ha 3362000 szavazat egy irányba megy, az óriási felhatalmazást jelent. Ennyi „nem” született a betelepítési kvóta ellen. Többen szavaztak nemmel, mint ahogy az EU-belépésre szavaztak annak idején. Zala megyében is fantasztikus eredményeket értek el a képviselőtársaim, mert választókerületekre bontva az eredményeket, mindenhol átlag feletti részvétel volt tapasztalható. Zalaegerszeg városa a harmadik legjobb eredményt érte el részvételben – emelte ki Kubatov Gábor.

A sajtótájékoztatón Cseresnyés Péter, Kubatov Gábor, Vigh László és Balaicz Zoltán

Fotó: Pezzetta Umberto

 

A pártigazgató az ellenzékkel kapcsolatban csalódásának adott hangot. Mint mondta, azt remélte, a szocialisták felülemelkednek a pártpolitikai érdekeken, és úgy gondolkodnak, mint a szavazók. A Jobbik szereplését pedig a legnagyobb csalódásnak nevezte, mivel utóbbiak a referendum előtt a „nem” szavazatra buzdítottak, de ezzel együtt azt hirdették támogatóik számára, hogy ha 50 százalék alatt marad a részvétel, akkor a miniszterelnöknek le kell mondania. Kubatov Gábor elmondta, a több mint 3 millió nem szavazat révén erős üzenetet tudtak küldeni Brüsszelbe a betelepítési kvóták ellen, és segítséget kaptak a hazai törvényalkotásban, az alaptörvény módosítása érdekében. Közölte, a népszavazás új egységet hozott létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!