Hírek

2017.07.07. 14:51

Megújult Kisrécse főutcája

KISRÉCSE - Nagy nap volt a pénteki a 200 lelkes kistelepülés életében, ugyanis átadták a kendlimajori részben a Kossuth Lajos utca 625 méter hosszan felújított szakaszát.

Horváth-Balogh Attila

Nem túl gyakran ünnepelhettek a múltban ekkora jelentőségű és ilyen értékű beruházást a faluban – emlékeztetett rá beszédében Tóth Lucia Krisztina polgármester.

– Történelmi pillanat részesei vagyunk ma – jelentette ki a polgármester. – Hosszú évtizedek után megújult a kendlimajori Kossuth utca. Ez hihetetlenül nagy dolog az itt élők számára. Ugyanis a szakasz utolsó komolyabb javítása 1996-ban volt – folytatta Tóth Lucia Krisztina. – Azóta az egyre rosszabb állapotú úton évről-évre csak a legfontosabb kátyúzásokat tudtuk elvégezni. Hála a kormánynak és a Belügyminisztériumnak, tavaly 12,5 millió forint pályázati forrást nyertünk a felújításra, amihez önkormányzatunk 2,2 millió forintnyi önrészt tett hozzá. De nem csak az út javítása készült el ebből a pénzből, hanem megújult a padka és a csapadékvíz-elvezető rendszer is.

A szalagot dr. Dukai Miklós, Tóth Lucia Krisztina és Cseresnyés Péter vágta át Fotó: Gergely Szilárd

A Belügyminisztérium helyettes önkormányzati államtitkára, dr. Dukai Miklós  beszédében jelezte:  a fejlesztés jelzi, hogy a kormány odafigyel a kistelepülésekre is. Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos pedig arra mutatott rá: a beruházás a turizmusfejlesztés szempontjából is fontos. A megújult utat Somogyi Imre plébános áldta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!