Hírek

2017.07.12. 12:02

Megtámadták a nagykanizsai mentőket

NAGYKANIZSA - Beteghez riasztott mentődolgozókat ért durva támadás a hétvégén a Dózsa György utca 73-75-ben, azaz a "Citromszigeten".

Horváth-Balogh Attila

Egy szemtanú információja szerint a nagykanizsai mentőállomás dolgozóit epilepsziás eszméletlen beteghez hívták az épületegyüttesbe, ám a „beteg” nagyon is eszméleténél volt.

Mint azt Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatójától megtudtuk: a mentőket vasárnap 15 óra körül egy rosszulléthez riasztották Nagykanizsán. A férfi ellátás közben agresszívvá vált, az egyik mentőt a mellkasán, bajtársát pedig orron ütötte, mindketten könnyebben megsérültek. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

Azt is elárulta: évente 100-150 olyan eset fordul elő Magyarországon, amikor a közfeladatot ellátó mentődolgozókat komolyabb agresszió, támadás éri. A bántalmazás egyes esetekben személyi sérüléssel, máskor anyagi kárral is jár, az Országos Mentőszolgálat pedig mindig feljelentést tesz. A fenti számok nem tartalmazzák azokat a „mindennapos” eseteket, amikor az agresszió „csak” szidalmakban, fenyegetésben, rángatásban, stb. ölt testet. Emlékeztetett rá, hogy 2016 novemberében történt egy súlyos mentőtámadás, amikor egy vélhetően drogos fiatalember feladatellátás közben hasba szúrt egy mentőápolót, aki súlyos sérüléssel került kórházba. Hozzátette, általános szabályként azt tanítják a mentőszolgálat dolgozóinak, hogy a konfliktust mindig próbálják megelőzni, de ha nem sikerül, meneküljenek, húzódjanak biztonságba és hívjanak rendőri segítséget. Ám ez sajnos, nem mindig egyszerű... – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!