Hírek

2017.01.23. 14:57

Megrepedt a víztorony, hatalmas jégcsappá fagyott a kifolyt víz!

Nagykanizsa – A kifolyt víz egybefüggő jégcsappá dermedt annak a hidroglóbusznak az oldalán, ami a bagolai városrészben található.

Pásztor András

A víztorony oldalán látható érdekes megdermedt alakzatra a Zalai Hírlap egyik olvasója, Magasdi Bence hívta fel a figyelmet. Mint mondta: vélhetően napokkal ezelőtt megrepedhetett a hidroglóbusz acélszerkezete, ő maga a hétvégén készített fotókat a látványosságról.

Hasonló eset nem is olyan régen, a múlt héten Göncruszkán került sor, jóllehet az ottani víztorony glóbuszát szinte teljesen szétfeszítette, szétrobbantotta a fagy.

A kiömlött víz ilyen érdekesen fagyott meg a bagolai városrész határában
Fotó: Szakony Attila

A bagolai víztorony kapcsán megkérdeztük a szolgáltatót, a Délzalai Vízmű Zrt-t.

Kendli Richárd, a Vízmű szolgáltatási igazgatója elmondta: társaságukhoz január 23-án érkezett bejelentés a 75 köbméteres hidroglóbuszon látható jegesedésről.

– A tartós fagy hatására az acélszerkezet megrepedt, a kifolyó víz pedig megfagyott – mondta a szakember, aki hozzátette: a javítást a fagyok elmúlta után végezhetik el.

A bagolai hidroglóbusz komolyabb felújítását azonban nem tervezi a szolgáltató, mivel tavaly az önkormányzat beruházásában megvalósult a bagolai nyomásfokozó gépészeti rekonstrukciója. A felújított nyomásfokozó alkalmas a nagyobb intenzitású vízelvételek, például tűzivíz igények kiszolgálására is, ezáltal megszűnik a hidroglóbusz szerepe. A sikeres próbaüzemet követően, várhatóan a tavasszal elbontásra kerül a feleslegessé vált acéltorony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!