Hírek

2017.07.06. 19:32

Mások erdejét adta el a csaló - Vádat emelt a kanizsai járási ügyészség

NAGYKANIZSA - Más erdejét adta el az a férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat a csalás miatt.

Arany Gábor

A vádirat szerint F. Csaba tavaly év elején 150 ezer forintért vásárolta meg Csapi határában egy zártkerti területen a lábon álló fát az ingatlan tulajdonjogának 1/12-ével rendelkező eladótól. Röviddel később azonban a férfi visszalépett az adásvételtől, ezért az eladó február végén visszaadta a teljes vételárat, és az adásvételről készült szerződést is megsemmisítették. Hónapokkal később, 2016. július közepén a tulajdoni hányadának megfelelő famennyiséget 20 ezer forintért adta el tulajdonosa az újabb vevőnek. Az nem jutott tudomására, hogy a területtel közben F. Csaba üzletelt. Pár héttel a szerződés felmondása után, 2016. március 21-én ugyanis 550 ezer forintért a teljes zártkerti ingatlanon található összes lábon álló fát eladta. Az üzletről készült, tanúk által is ellenjegyzett írásbeli szerződésben F. Csaba úgy nyilatkozott, hogy jogszerűen rendelkezik az adásvétel tárgyát képező fatömeggel, mivel azt megvette előzőleg a terület tulajdonosától. F. Csaba még azt is felajánlotta a vevőnek, hogy a megvásárolt fát le is termeli a területről. A vásárló és a szerződés megkötésekor jelenlévő tanú csak az üzlet létrejöttét követően a ment be a földhivatalba, hogy ellenőrizze az adatokat.

Ott szembesültek azzal, hogy a megvásárolt fák olyan területen állnak, amelynek négy tulajdonosa van, de ezek közül egyik sem F. Csaba. Ezt követően a csalárd eladót megpróbálták rávenni, hogy a zártkerti ingatlan helyett ajánljon fel másik fásított területet, amiről hasonló értékű fa termelhető ki. Ha erre nem hajlandó, akkor adja vissza az 550 ezer forintot. A vevő alternatívaként még azt is felajánlotta, hogy ledolgozhatja a pénzt F. Csaba, aki azonban ezeket a megoldásokat nem fogadta el, majd elérhetetlenné vált a vevő számára. Utóbbi ekkor ügyvédhez fordult, aki felszólította F. Csabát a vételár visszafizetésére, ám ez sem járt eredménnyel.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit a történtekről tájékoztatva közölte: a más tulajdonát értékesítő férfi ellen a kanizsai járási ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!