Hírek

2009.04.22. 02:25

Maradt némi pénzük, tartalékba helyezik

Zalakaros (sza) - Jól gazdálkodott a pénzével tavaly a dél-zalai fürdőváros képviselő-testülete, ezt bizonyítja, hogy idei költségvetésében 273 millió forint pénzmaradvánnyal is számolhat.

Szalabán Attila

A képviselő-testület Szirtes Lajos polgármesternek az elmúlt időszakról szóló beszámolója elfogadása után tárgyalta 2008-as zárszámadását. A vitában elhangzott: a jelentős összegű pénzmaradvány egy részéből (mintegy 75 millió forintból) tartalékot képeznek, mivel úgy gondolják, a Bajnai-csomag kapcsán szükség van ilyen jellegű lépésekre.

Elfogadták a tavaly végzett belső ellenőrzésekről szóló jelentést, majd a helyi közterület-felügyelet munkájáról szóló tájékoztatót is. Zalakaros megkezdte felkészülését az idei városnapi rendezvényekre - melyek július 17-étől 19-éig tartanak. A programok között ismét lesz 24 órás úszás, immár hagyományosan vendégül látják a város lakóit, az ünnepséget a Kertmoziban rendezik. A rendezvénysorozat keretében aláírják a tavaly a lengyelországi Olesnóval megkötött együttműködési megállapodást.

A továbbiakban az önkormányzat középtávú bérlakás koncepciójáról, majd a fiatalok megtartásának lehetőségeiről vitázott a testület, áttekintve az utóbbi érdekében az elmúlt két évben megtett lépéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!