Hírek

2017.05.17. 14:28

Már műfüves focipálya is van - Közel 250 millió forintos beruházással gyarapodott a zalaszabari élménypark

ZALASZABAR - A gyerekparadicsomnak számító Holnapocska Tábor legújabb fejlesztéseit avatták fel tegnap. Ezúttal műfüves focipályával, vízicsúszdákkal gyarapodott a kalandpark.

Pásztor András

A tegnapi ünnepség résztvevői nem csak a létesítményeket tekinthették meg, de egyúttal azt is láthatták, hogy a gyerekek milyen nagy örömmel veszik birtokba az attrakciókat. Ezúttal ugyanis a Somogy, Vas, Zala megye gyermekotthonaiban élő fiataloknak rendeztek sportnapot a táborban.

Rendhagyó módon  egy sorverseny keretében Baranyai Dominik szakította át a focipályán a nemzeti színű szalagot
Fotó: Szakony Attila

Az avatáson részt vett dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, aki úgy fogalmazott: a sport megtanítja a fiatalokat a legfontosabb polgári erényekre: az összetartozásra, az önfeláldozásra, a kitartásra, a tettrekészségre, az abszolút tisztességre és mindenekelőtt a fair play-re.

– A zalaszabari önkormányzat, a Holnapocska Tábor és a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködésével megvalósult műfüves focipálya természetesen minden igényt kielégít, ám a fedett kispad és a LED-világítás mellett, legnagyobb előnye, hogy az ország talán legszebb panorámájú területén fekszik – mondta dr. Kalmár István polgármester.

A tegnapi rendezvényen részt vett Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója is, aki jelezte: a zalaszabari élménypark és a hasonló létesítmények igazi kuriózumnak számítanak, s mint ilyenek erősítik a turizmust. A focipálya mellett, csúszdákkal, szimulátorokkal és élmény szabaduló szobával bővült a park.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!