Hírek

2014.10.18. 16:30

Recepteskönyv - mandulára alapozva

Vonyarcvashegy - A helytörténeti nap keretében mutatták be a Mandulás kedvencek - Vonyarcvashegyi módra című recepteskönyvet.

Keszey Ágnes

Egykor Vonyarcvashegyen manduláskertje volt a Festeticseknek. Erre emlékezve rendezik meg tavaszonként a Hercegi mandulás napokat, ahol idén helyi háziasszonyok süteménybemutatója is színesítette a programot. Az ott kínált desszertek receptjei jelentek meg most egy könyvben. A gyűjtemény kezdete azon tervek megvalósításának, melyekkel tovább éltetik az ősi örökséget: 300 fa ültetésével hamarosan elkészül a Mandulás Tündérkert, hogy a község egyik jelképévé váljon a termés. A megtermett és feldolgozott mandulát helyi termékként értékesítik majd, remélve, hogy hamar ismert, kedvelt és keresett lesz a vonyarcvashegyi mandula.

Két recept, két szerző: Németh Katalin és Gábris Zsuzsanna. Fotó: Keszey Ágnes

A Helytörténeti napon megemlékeztek a település néhány éve elhunyt lakójáról, Ferenczi Elekről, aki az ötvenes évek elején irányította a helyi villamos hálózat kiépítését. Tiszteletére a Művelődési Ház és Könyvtárban kialakított Helytörténeti Panteonban emléktáblát avattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!