Hírek

2016.11.01. 11:04

Majdnem elütötte a gyalogost, utána meg is fenyegette az autós

Zalaegerszeg – Eltörte a gyalogos kezét a figyelmetlen autós, aki ezután meg is fenyegette áldozatát, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott. A férfi ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádirat szerint a 28 éves, már többször büntetett, és ittas gépjárművezetés miatt akkor épp jogosítvánnyal nem rendelkező D. Zsolt ez év február harmadikán délután Nagykapornakon a Fő utcán közlekedett rendszám nélküli személygépkocsijával. A férfi meglátta élettársát az út baloldalán, ezért erőteljesen fékezett, majd körültekintés nélkül tolatni kezdett, de közben nekiment autójával az úttesten egy átkelni szándékozó asszonynak.

A járművel meglökte a gyalogost, aki nem esett el, és kiabált az autósnak, hogy nagyon megütötte a kezét, amire a férfi lehúzta az ablakot, majd szidalmazni kezdte a nőt, aki annyira megijedt, hogy a közeli boltba menekült be. D. Zsolt ezután anélkül, hogy meggyőződött volna, megsérült-e a gyalogos, illetve szüksége van-e segítségre, az autójával elhajtott a helyszínről. Mint kiderült, a baleset következtében az asszonynak a jobb kezében egy csont eltörött, emiatt sérülése súlyosnak minősül.

A történtekről tájékoztatást adva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a férfi ellen a veszélyhelyzet előidézője által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának büntette, valamit közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!