Hírek

2010.04.29. 05:54

Majális fürdéssel! Startol a strandszezon a zalaszentgróti termálfürdőben

Négy hónapos szünet után szombaton megnyitja kapuit a Szent Gróth Termálfürdő Zalaszentgróton. A létesítményt idén is a város működteti, bízva a megfelelő forgalomban, bevételben és időjárásban.

zaol.hu

 

- A termálfürdő május elsejétől szünnap nélkül 10-19 óráig fogadja a vendégeket, akik szombaton és vasárnap kedvezményesen válthatnak belépőt. Egyelőre a fedett részt, az élménymedencét és a strandfürdőt használhatják majd a vendégek. Az ülőfürdők körülbelül két hét múlva nyitnak - fogalmazott elöljáróban Bognár Tamás, a létesítmény igazgatója, aki tavaly is irányította a strandot, s nemrég újra bizalmat szavazott számára a képviselő-testület. - Komolyabb gépészeti beavatkozásokra nem volt szükség, bízunk benne, hogy a korábbiakkal sikerül csökkentenünk az energiafelhasználást. A szükséges karbantartási munkálatok, felújítások megkezdődtek, javában folynak, s alakulnak a programok is. Nyitáskor nem tervezünk különösebb rendezvényeket, ám pünkösdkor már igen. Mindemellett megtartjuk a hagyományainkat, vagyis lesz Szent Iván-éji összejövetel és kalandtábor. Indulnak az úszástanfolyamok is. Bízunk abban, hogy a régi törzsvendég kör mellett új látogatók is jönnek, köztük a helyi lakosok, felnőttek, gyerekek egyaránt. A jegy- és bérletárak egyébként nem változtak a tavalyihoz képest.

Császár József polgármester érdeklődésünkre azt mondta, hogy reménykedve tekint a termálfürdő idei szezonja elé: - Bízunk abban, hogy az időjárás kedvezően alakul, megélénkül a gazdaság, s mindennek köszönhetően a várost és a térséget egyaránt szolgáló fürdő bevételei is jól alakulnak.


PEDIG KIVÁLÓ GYÓGYHATÁSÚ A VIZE
Hiába terül el csodálatos környezetben, hiába kiváló, gyógyhatású a vize, a zalaszentgróti termálfürdő mégis veszteséget termel, nyereségesen leginkább csak a nyári hónapokban működik. Az okokat leginkább a gazdasági tényezőkkel magyarázhatjuk, ahogy a szezonon túli szüneteket is, melyek sokak szerint nem kedveznek igazán a létesítménynek. A fürdő mindenesetre népszerű, de érdekes, hogy a régióból érkező vendégek száma az elmúlt években magasabb volt, mint a helybelieké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!