Hírek

2017.08.23. 15:34

Gratulálunk! Magas szintű elismerést kapott Kámánné Szép Terézia

NAGYKANIZSA - Olajos-vasutas hagyományokat ápol, országos fesztiválokat szervez, kluboknak, művészeti csoportnak fő patrónusa, mindemellett még nagy múltú közművelődési intézményt is vezet Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője. Munkájáért a közelmúltban magas szintű elismerést kapott.

Szabó Zsófia

A díjat nemrégiben az országos vasutasnapon vette át a kanizsai andragógus, művelődésszervező szakember, aki ugyan nem a „mozdonyfüst” közelében él, mégis a MÁV Zrt. érdekében végzett példamutató munkáját ismerték el elnök-vezérigazgatói dicsérettel. Kámánné Szép Terézia immár tizenkét éve ápol szoros kapcsolatot a vasutasokkal. Saját bevallása szerint fontos számára a hagyományaik ápolása, továbbvitele.

– Nagy megtiszteltetés a kitüntetés, ahogy a Vasutas Kultúráért Díj is, amelyet még tavaly vehettem át – fogalmazott az intézményvezető. Azon ritka pillanatok egyikében, amikor volt némi „szabadideje”. Hiszen amióta az intézményt vezeti, napi huszonnégy órában mozgásban van: jön-megy, ötletel, szervez.

Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház vezetője Fotó: Gergely Szilárd

– Természetesen nem egyedül, hanem csapatban dolgozom, így a kitüntetés sok kolléga és kulturális közösség együttes érdeme – fűzte hozzá.

–Számomra fontos a szakmai alázat, az emberek iránti tisztelet, lojalitás, a kultúra iránti elkötelezettség –folytatta Kámánné Szép Terézia. – Már gyerekkorom óta hiszek a vallás, a hit, a közösség erejében, többek közt ezt kaptam útravalóul a szüleimtől, valamint a kiskanizsai közösségtől.

Az intézményvezető megjegyezte: az elismeréshez vezető út nem mindig volt zökkenőmentes. Amikor 2005-ben az egykori Erkel Ferenc Olajipari és a Kodály Zoltán Vasutas Művelődési Ház fúziójából létrejött intézmény élére került, szinte alig volt élet a kétszintes, patinás épületben.

– Már kezdetektől fogva kiaknáztuk a pályázati lehetőségeket. Számtalan projekten szerepeltünk sikeresen. Emellett nagy segítséget nyújtanak a szponzorok is.

Nem véletlenül: sokan felfigyeltek az országos és helyi érdekeltségű vasutas programokra, a fánkfesztiválra, az ezoterikus és életmód napokra, a tömegeket megmozgató kulturális-művészeti rendezvényekre, illetve a nehéz sorsú embereken segítő karitatív eseményekre, amelyek mindegyike az intézményvezető irányításával valósult meg.

– Merj nagyot álmodni! – mindig ez a gondolat motivál a napi munkám során. Például egy gasztro-kulturális fesztivál esetében is nem csak helyi, hanem országos szinten kell gondolkodni. Minden generációt meg kell tudni szólítani: a gyerekektől kezdve egészen az idősekig. Nem csak sejteni, tudni kell pontosan, mihez lenne kedvük szabadidejükben. Valamint nem árt tisztában lenni azzal, mi építi a szellemi javaikat, a műveltségüket. A kettőt ötvözve, ötletekkel, kreativitással és hittel megfűszerezve, legfőképpen pedig együttműködő hatékony csapattal sikert lehet elérni – fogalmazott Kámánné Szép Terézia

Ahogy azt is: a jövőben is ugyanúgy szívügyének tartja az olajos-vasutas hagyományok ápolását, emellett a város, valamint a vonzáskörzetéhez tartozó lakosság kulturális igényeinek minél magasabb színvonalú kielégítését.

– A díj nem arra sarkall, hogy hátradőljek – jegyezte meg az intézményvezető. – Ösztönöz, hogy továbbra is másokért dolgozzam

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!