Hírek

2017.06.18. 13:55

Rock and roll, hajzselé - Visszarepültünk az 50-es évekbe Los an Gyenesben

Gyenesdiáson, illetve ezúttal inkább helyesen Los an Gyenesben- ezt a címet viseli a hétvégi fesztivál- az ötvenes évek Amerikájában érezhették magukat a résztvevők.

Keszey Ágnes

Pörgős pöttyös szoknya, vagy éppen vadító, testhez simuló szűk ruha a pin up lányokon, mintás inges, ma már fura frizurásnak tűnő srácok, országúti cirkálók, azaz amerikai autók találkozója és persze rockabilly - tiszta Amerika, ugye? Nos, ezúttal mindez nem a távoli messzeségben és múltban, hanem szombaton Gyenesdiáson, a Los an Gyenes fesztiválon.

Fotó: Keszey Ágnes

- Több környező országból vannak itt autók, nemzetközivé nőtte ki magát a fesztivál. Évről - évre megduplázódik a résztvevők száma - mesélte örömmel Klacz István főszervező. Az eseményen díjazták is az egyes korszakok legszebb járműveit, melyek között természetesen voltak szép számmal az ötvenes évekből származóak is.

Fotó: Keszey Ágnes

A rendezvény férfi (és természetesen az autókat és a kor divatját szerető női) látogatóit nem csak a hatalmas és csodás járgányok és oldsmobilok nyűgözték le, hanem a csinos lányok is, akik felvonultak a színpadon pin up lányok szépségversenyén. A közönség soraiban is sokan voltak, akik a korszak legendás divatstílusa szerint öltöztek fel.

- A lányok szeretik ezt a stílust, idén nagyon felkapott, jön vissza a retro, mindig visszatér a divatba. Sok lány a mindennapokban is, van, aki csak erre az alkalomra öltözködik így. Az a lényeg, hogy a hangulatot sokkal színesebbé teszi- szólt a rendezvény programját pár éve színesítő eseményről Klacz István. Este pedig koncertek várták a múltba csöppenőket, akik  átélhették mindazt, amiről a főszervező úgy fogalmaz:   az a korszak és akkori élet, amit  felidéznek és megelevenedik,  sokkal szabadabb volt, nem voltak olyan kötöttségek, mint a mai életben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!