Hírek

2016.04.07. 07:37

Lezárt ügy: nagykanizsai emberölés

A Zala megyei rendőrök vádemelést javasolnak két nagykanizsai férfi ellen.

2015. október 20-án 22 óra 15 perc körüli időben egy nagykanizsai családi házban találtak rá egy idős asszony holttestére. A sértett halálát az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint idegenkezűség okozta.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg az elkövetők felkutatását, aminek eredményeként a nyomozók alig fél nap alatt 2015. október 21-én Nagykanizsán, elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányságra a 30 éves és a 19 éves férfit, akiket gyanúsítottként kihallgattak, majd bűnügyi őrizetbe vettek. A nyomozók kezdeményezték a két férfi előzetes letartóztatását, amelyet a Zalaegerszegi Járásbíróság 2015. október 23-án elrendelt.

A két nagykanizsai férfi beismerő vallomást tett. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2015. október 19-én a hajnali órákban jogtalanul behatoltak Nagykanizsán, a Sugár úti házba, ahol kutatásba kezdtek. A 73 éves sértett észlelte a két férfi jelenlétét a házban, aminek következtében a 30 éves férfi bántalmazta az idős asszonyt és egy idegen tárggyal légzőnyílásait letakarva fojtogatta. A sértett a bántalmazás következtében fulladásos halált szenvedett. A két férfi ezután a lakásból nagyobb mennyiségű ékszert, készpénzt, televíziót és egyéb használati tárgyakat tulajdonított el.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 30 éves és 19 éves férfi ellen emberölés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást  befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zala Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!