Hírek

2017.02.22. 13:17

Szétverik a kisváros utcabútorait

Letenye – Ismeretlenek évek óta újra, meg újra megrongálják a határ menti kisváros közterületeinek bútorait, a padokat, szemeteseket.

Horváth-Balogh Attila

Legutóbb a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár mögötti kastélyparkban garázdálkodtak, az ott tönkretett 6 szemetesedényt az önkormányzat most állíttatta helyre saját forrásból, összesen 150 ezer forint értékben. Tavaly a Séta téren és a művelődési ház mögötti parkban cserélték ki a kandelábereket (ezeken lámpatestek is sokszor sérültek), továbbá az utca névtáblákat is megújították.

Az önkormányzat most 6 szemetesedényt állíttatott helyre Fotó: Letenyei Polgármesteri Hivatal

– Sajnos, mindennaposak a rongálások városunkban, kihelyezett utcabútorokat, közlekedési közúti táblákat, utcanév-táblákat rongálnak meg rendszeresen ismeretlenek – mondta el Farkas Szilárd polgármester. – Költségeink jelentős részét a folyamatos rongálások által okozott károk felszámolására költjük, ami nincs rendjén. Tavaly új virágládákat és padokat helyeztünk ki a város főterén, de ezek sem maradtak sokáig épen, volt, amit egyszerűen kitéptek az aszfaltból. Sosem értettem, mire és miért jó, amikor valaki értéket tesz tönkre, s városunknak, illetve elsődlegesen az önkormányzatnak kárt okoz.

A polgármester hozzátette: a zöld város kialakítása felhívásra benyújtott pályázatuk talán mérsékelheti majd a rongálások számát, mert például a posta előtti tér megújítása, a pihenőhelyek kialakítása, utcabútorok kihelyezése, a kastélykert rekonstrukciója és egyéb más beruházás mellett kamerarendszer kiépítését is tervezik a projekt során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!