Hírek

2016.05.03. 14:03

Lenyilazta a rendőr a szomszédja kutyáját (frissítve)

Zalaegerszeg – A gazdájától nem messze nyilazta le a szomszédja kutyáját az egerszegi kapitányság egyik rendőre, az ügyben a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A február 16-án a Nyár utcában történtekkel annak idején foglalkoztunk már. A minap elkészült vádirat szerint a hivatásos rendőrként szolgáló, 34 éves K. Zoltán udvarára többször átszökött a szomszéd Hógolyó névre hallgató közepes méretű, keverék kutyája. A férfi többször szólt a szomszédnak emiatt és  a kerítés megjavítása érdekében, de nem ért el eredményt. Az inkriminált nap reggelén fél hét tájt is megjelent Hógolyó K. Zoltánnál, aki a lakásából kihozta felajzott állapotban lévő számszeríját és egy 40 centis nyílvesszővel az állatot oldalán meglőtte. A tüdőt ért talált miatt az eb a helyszínen kimúlt. Ezután G. Zoltán nem törődve, hogy a történteket észlelő szomszédasszony kiabál, a tetemet bezsákolta, autójába rakta és a Gellénházára vezető út mellett egy erdős terület elhagyott részén kidobta.

A szomszéd bejelentésére kiérkező nyomozók által a férfinál lefoglalt holmik között volt egy Slavia márkájú légpuska is. Erről a szakértő megállapította, hogy lőfegyvernek minősül, ám a megszerzéséhez, tartásához szükséges engedélyekkel K. Zoltán nem rendelkezett.

A történtekről tájékoztatás adva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a férfi ellen a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás vétsége, valamint lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat, büntetésként felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására téve indítványt.

Mint annak idején beszámoltunk róla, a férfi nem tagadta tettét. Arra hivatkozott, hogy az idegen állat elette az ő kutyája ennivalóját, illetve támadóan lépett fel vele szemben, amikor ki akarta tessékelni az udvaráról, ezért védekezésből lőtt rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!