Hírek

2016.03.03. 13:49

Leépítés a DKG-nál - Márciusban hozzávetőleg 170 főt küld el a vállalat

Nagykanizsa - Hogy az OT INDUSTRIES nagykanizsai gyárát, az OT INDUSTRIES-DKG-t ne kelljen bezárni, a cégcsoportnak nehéz döntéseket kellett meghozni: márciusban csoportos létszámleépítés keretében körülbelül 170 dolgozót bocsátanak el a dél-zalai üzemből.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt kérdésünkre Battai Eszter, az OT INDUSTRIES kommunikációs szakértője elektronikus levelében írta: az elmúlt egy évben igen nehéz helyzetbe került a gáz- és olajipari berendezések gyártására szakosodott OT INDUSTRIES-DKG. A tartósan alacsony olajár ugyanis az egész iparágban, így a nagykanizsai gyár legnagyobb megrendelőjének számító orosz piacon is visszafogta a beruházási kedvet. A negatív piaci folyamatok a DKG megrendeléseinek visszaesését és jelentős veszteség felhalmozását eredményezték. Battai Eszter hozzáfűzte: az OT INDUSTRIES cégcsoport tulajdonosai azonban szeretnék megőrizni azt a gyártási képességet és évtizedes szakmai tapasztalatot, ami a DKG-nál felhalmozódott. "Ám ahhoz, hogy a nagykanizsai gyárat ne kelljen bezárni, nehéz döntéseket kellett meghozniuk: márciusban csoportos létszámleépítés keretében körülbelül 170 dolgozótól kell megválniuk." _ olvasható a levélben.

Hozzátette, az említett racionalizálási folyamat nem érinti a DKG-nak azon területeit, ahol a közeljövőben nyereséges megrendelések várhatók, továbbá nem érinti az OT INDUSTRIES cégcsoport budapesti és siófoki telephelyein dolgozó munkavállalóit sem.

Azt is megtudtuk Battai Esztertől, hogy a létszámleépítés részleteiről a törvényi előírásoknak megfelelően, március 7-től egyeztet a menedzsment és az üzemi tanács. A részletekről és a racionalizálás tényleges megvalósulásáról a 15 napos tárgyalási időszak lezárulta után kapnak tájékoztatást az érintettek. Az ilyen helyzetben szokásos jogszabályi kötelezettségen túl a cégcsoport menedzsmentje minden távozó munkavállaló számára egyénre szabott megoldást dolgoz ki, hogy a lehetőségekhez képest minimalizálja a veszteségeket, illetve álláskeresési tanácsadással segítik az új munkahely megtalálását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!