Hírek

2013.11.20. 08:17

Leégett egy asztalosüzem a Zala megyei Nován

Lakókörnyezetben található asztalos-üzem gyulladt ki szerda hajnalban Nován. Az előzetes becslések alapján ötvenmillió forintot is meghaladó kár keletkezett.

Gyuricza Ferenc

A hatalmas tűzben a körülbelül 250 négyzetméter alapterületű műhely égett le szinte teljesen egészében, de a benne található gépek, továbbá az ott gyártott félkész termékek is megsemmisültek – tudtuk meg a helyszínen az egyik tulajdonostól.

A középkorú férfi az eset miatt megtörten arról számolt be, hogy elektromos ágyakat készítettek egy bútorgyártó cég számára bérmunkában, ám arról egyelőre még fogalma sincs, hogy műszaki hiba okozhatta-e a tüzet a tíz főt foglalkoztató műhelyben.

A férfi – aki ahhoz nem járult hozzá, hogy a helyszínen lapunk is fotót készítsen – azt is elmondta: jelen pillanatban nem tudják, hogy mi történik a vállalkozásukkal, s tudják-e folytatni az ott megkezdett tevékenységet.

Lángokban áll a műhely. A tűz hajnali négy óra körül lobbant fel (Fotó: katasztrófavédelem)

A lángok valamikor éjszaka csaphattak fel, a szomszédok egybehangzóan négy óra utáni időpontra becsülték annak észlelést. A riasztást követően Lentiből és Zalaegerszegről összesen négy járművel vonultak ki a tűzoltók, de a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. Az oltás érdekében a településen átmenő 75-ös főút egyik sávját is le kellett zárni. A lángokat reggel nyolc órára sikerült elfojtani, de a műhely tetőszerkezetének nagy része, körülbelül nyolcvan százaléka így is megsemmisült.

Az előzetesen becsült kárérték meghaladja az ötven millió forintot, emiatt a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az eset tisztázására tűzvizsgálati eljárást is indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!