Hírek

2013.10.10. 07:36

Lángoló cintányérok a klipforgatáson

Zalakaros – Felcsapó lángok, sugárzás, forróság és óriási füst. Mielőtt még bárki megrémülne, nem egy katasztrófa helyszínén jártunk, pusztán csak a TűzSárkányok és a Radioaktív együttes forgatta legújabb videoklipjét a fürdőváros repülterének hangárjában. A felvételeket a rock banda állandó operatőre, a kanizsai Gerócs Balázs készítette – fényképezőgéppel.

Benedek Bálint

A TűzSárkányok szinte napra pontosan két hónappal ezelőtt mutatkoztak be lapunk hasábjain. A társaság egyik tagja, Einger Gábor nem csak a tűzzel „játszik”, hanem a Radioaktív együttesben is dobol. Akkor újságírói felvetésre elképzelhetőnek tartották, hogy a zenekar és a tűzzsonglőr csapat közös projektben is felvillantja kvalitásait, felforrósítva a hangulatot.

- A Zalai Hírlap interjút követően komolyan elgondolkoztunk az ötleten, melyet tettek követtek – mesélte Einger Gábor. - A rajongóknak úgy tűnhet, hogy a zenekarunk jelenleg nem aktív, ám ez csak látszat. Bár mindannyiunknak van polgári foglalkozása, a háttérben viszont folyamatosan dolgozunk, alkotunk, például több új dalt is szereztünk.

Az „Izzik a levegő” címet viselő dal legalább négy éve készült, ám eddig várt a legmegfelelőbb pillanatra, ami most jött el. Az Einger Gábor, Nemes Péter, Gilincsek Péter és Sipos Barnabás alkotta együttes nem teketóriázott sokat, s hamar leegyeztette az időpontot a TűzSárkányokkal: Hajmási Bálint, Harmat Adrien, Mikola Szilvia, Németh Dóra valamint Németh Márton pedig különleges megtiszteltetésként tekintett a felkérésre. S, persze a kanizsai Gerócs Balázzsal, aki jelenleg Budapesten dolgozik.

- Érdekes találkozás és óriási kihívás a két banda találkozása egy videoban, de legalább számos izgalmas képi megjelenést mutathatunk meg a közönségnek – fűzte hozzá Gerócs Balázs operatőr. - A zenével kombinálva látványos klip készült, mely nagyban különbözik az eddigiektől vagyis az effektek helyett letisztultabb stílusban dolgozom. A kép és a fények hangsúlyosabbak, s persze a dinamikának komoly jelentőség jut, így a tűzzel kiegészítve mozgalmas lesz a végeredmény.

Balázs jó szokásához híven ezúttal is fényképezőgéppel, egy speciális Canon 5D Mark III típusú masinával dolgozott, ám mint azt hozzátette: az utómunkálatokkal együtt még néhány hét és az internetes videomegosztó portálokra felkerül a kész anyag.

- Hangárban szerettük volna leforgatni a videót, s ebben zalakarosi reptér üzemeltetői azonnal partnerek voltak – mesélte Einger Gábot. - A klipnek most nincs különösebb történe, ám a fiatal tűzzsonglőr csapatunk látványos eszközökkel (égő legyezők, botok, kötelek) tették felejthetetlenné a forgatást. A tűzijáték kedvéért még a cintányérra is locsoltunk a közel 50 liter petróleumból, olykor fekete füstfelhőben játszottunk, de ettől eltekintve értékes anyag készült.

Gilincsek Péter a Radioaktív együttes énekese is élvezte a felvételeket, szerinte a forgatás újra feltüzelte a bandát, stílusosan szólva ezután is izzik körülöttük a levegő. Ha minden igaz hamarosan stúdióba vonulnak, hogy új koronggal ajándékozzák meg a rajongóikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!