Hírek

2015.05.06. 17:08

Ladikba szálltunk - A jövő újságírói mérték össze a tudásukat Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Május 6-án a Kamarák Házában rendeztük meg általános iskolásoknak szóló médiavetélkedőnket, amely Ladik (Lapot a Diákoknak) névre hallgat.

Arany Horváth Zsuzsa

A jelentkezők két, a Zalai Hírlapban közzétett feladatlap megoldásával nevezhettek be a megmérettetésbe. Az öt legjobb csapat versenghetett a régiós döntőbe jutásért. A sajtó és az újságírás témakörét járták körül a tegnapi feladatok is.

A megyei döntőbe a megyeszékhelyi Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola, a vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, valamint a Zalakomári Általános Iskola egy-egy csapata jutott be. A versenyzőket és kísérő tanáraikat Horváth A. Attila, szerkesztőségünk vezetője, digitális főszerkesztő köszöntötte, akik ezután nekifogtak a hét fordulóból álló feladatsor megoldásának. Aradi Virág, a Pannon Lapok Társasága marketing szakembere szellemes megoldásokat igénylő feladványokat állított össze, a diákok pedig hadra hívták a humorukat, kreativitásukat.

A győztes kékek Vonyarcvashegyről épp dalban mutatkoznak be: Kéri Kitti, Ábrahám Rebeka, Teichert Annkristin, Szakál Zsuzsanna és Marton Dániel. Május 20-án a régiós döntőben szerepelnek. Fotó: Pezzetta Umberto

Amikor például Orbán Viktorral készítettek villáminterjút, a válaszok megadásánál még a kormányfő beszédstílusa, hanghordozása is a terembe költözött. Nemkülönben a képzeletbeli Bözsi néni, akit azért kerestek fel a zalakomári iskolások oknyomozó riport készítése közben, tudna-e valamit egy Svájcból várt, de elveszett postai küldeményről. Kiderült az is, hogy kitűnő ritmusérzékük van, hiszen a Wellhello Apu vedd meg... című nótájára írtak bemutatkozó dalt. Ötletes képaláírásokat írtak, tudták, mi a kommentár, az impresszum, az MTI.

A megszerzett pontokon már menet közben is látszott, fej-fej mellett haladnak, alig van különbség. Végül a vetélkedésben harmadik lett a zalakomáriak Tollkoptatók csapata. Zsovár Kinga, Tóth Csenge, Riczu Marietta, Szalavári Csaba és Kérges Valentin Bencze Margit tanárnővel készült fel. A második helyet a Zrínyi-gimnázium csípte el (Somogyi Laura, Zimborás Márk, Vissi Nóra Zsófia, Kiss Kira, Peresztegi Míra), őket Karvalits Levente készítette fel.

A nyertesek Vonyarcvashegyről érkeztek: Kósa Tamás segítségével mehet május 20-21-én Kislődre, a Sobri Jóska Kalandparkban rendezendő régiós döntőbe Kéri Kitti, Ábrahám Rebeka, Teichert Annkristin, Szakál Zsuzsanna és Marton Dávid. A zsűri nevében Bedő Zsuzsa, az Oktatási Hivatal zalai szervezetének munkatársa nyújtotta át az emléklapokat, 10-20-30 ezer forint értékű könyvutalványokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!