Hírek

2016.07.07. 14:24

Zala Szépe királynői - Küzdöttek a koronáért

Bájos arc, pozitív kisugárzás és határozott fellépés. Balogh Edina, Bazsika Mónika és Kovács Adrienn nem adták fel az álmaikat: a Zala Szépe királynői lettek.

Benedek Bálint

Pedig az ifjú hölgyek történetében van néhány egészen érdekes csavar, de soha nem fordult meg a fejükben, hogy néhány kezdeti nehézség miatt visszavonulót fújjanak.

– Kétszer is jelentkeztem a Zala Szépe versenyre, 2012-ben az első alkalommal harmadik lettem, illetve a közönségdíjat kaptam meg, de nem álltam meg itt, úgy éreztem, hogy több van bennem – emlékezett a zalaegerszegi Balogh Edina. – A jelentkezés beküldését követően izgalommal vártam az elődöntőt. Mindent egy lapra tettem fel, hajtott a bizonyítási vágy, nem szerettem volna leszerepelni a társak előtt.

Edina szerint miután bekerült a legszebb tíz lány közé, felgyorsultak az események.

– Amikor a legjobban kellett koncentrálni a döntőben, bakival indítottam: az első lépésemnél megbotlottam és mondhatni felestem a színpadra – mosolygott Edina. – A kétórás show olyan lendületes volt, mintha összesen tíz percig tartott volna. Annyira élveztem , forogtak az események, hogy időm sem volt izgulni. Akkor döbbentem rá, hogy tulajdonképpen mi a helyzet, amikor a fejemre került a korona.

Balogh Edina

A szépség győzelme után felkészült arra is, hogy sikere nem mindenkinek tetszik. Szerinte a rosszallói pusztán irigykedtek, hiszen ő nem félt újra belevágni és nagyot nyert.

– A Zala Szépe verseny hatására indult el a modellkarrierem, s kétszer hónapokig Isztambulban dolgoztam, többek mellett egy első osztályú focicsapat arca lettem – tette hozzá határozottan Edina.

Az idei viadalon induló lányoknak tanácsot is adott: el kell érniük azt, hogy ha felmennek a színpadra, minden tekintet azonnal rájuk szegeződjön. Ehhez nincs szükség másra, mint szép arcra, tökéletes alakra, de ami ennél talán még fontosabb: pozitív kisugárzásra.
Balogh Edina 2014-ben az előbb említett tulajdonságokkal rendelkező rédicsi Bazsika Mónikának adta át a koronáját.

– Majdnem az Edina vetélytársa lettem, de véletlenül elgépeltem az e-mail címet és lemaradtam, de a Zalai Hírlapon keresztül követtem a történéseket, sőt a döntőt élőben néztem meg – mesélte Mónika. – A nagymamám és édesanyám is szerette volna, ha a huszadik, jubileumi viadalra a jelentkezésnél jobban figyelek. A lelkesedésük és támogatásuk lenyűgözött, azonnal neveztem – ezúttal jó címre.

Bazsika Mónika

– Az előválogató reggelén Budapestről indultam Keszthelyre és még most is emlékszem, egész úton izgatott voltam – folytatta Mónika. – Ez csak tovább fokozódott, amikor megláttam a versenytársakat, már úgy éreztem, nem lehet reális esélyem a továbbjutásra.

– A zsűri előtt meglehetősen nyugodt voltam és magabiztosan viselkedtem, ami azt jelentette, hogy a legszebb 15 lány között tudhattam magam – így Mónika. – A családomon kívül hihetetlen módon egész Rédics mellém állt. Egy emberként Zala Szépe lázban égett a falu, aki csak előfizetője volt az újságnak, minden nap vágta a szavazócédulákat és összegyűjtötték.

Rédics elérte célját, hiszen büszkeségük bejutott a döntőbe.

– Jobban vártam, hogy elkezdődjön a felkészítő próba sorozat, mint a karácsonyt – tette hozzá Mónika. – Két napig a színpadi mozgást gyakoroltuk, nyoma sem volt a rivalizálásnak, jó hangulat uralkodott. Különösen élveztem ezt az időszakot.

Azonban a lányt a döntőre – talán az izgalomtól – egy felsőlégúti betegség is elérte. A kellemetlenséggel mit sem törődve igyekezett a lehető legjobb formában tündökölni. Sikerrel járt, hiszen a korona mellé a közönségdíjat is begyűjtötte.

– A nyereményeim közül az autónak és az olasz kirándulásnak örültem a legjobban. A verseny két éve volt, a mai napig előfordul, hogy gratulálnak a győzelemhez.

A kanizsai Kovács Adriennek azonban még friss az élmény, hiszen tavaly koronázták királynővé.

Kovács Adrienn

– Egy hajszállal, vagyis hat szavazattal nem kerültem be a 2014-es döntőbe – így Adrienn. – Ez hatalmas csalódás volt számomra, de végül felálltam és elhatároztam, hogy még egyszer, utoljára nekivágok. Tavaly céltudatosan készültem a versenyre. Heti háromszor edzettem, s futni jártam, hogy már az elődöntőre a legjobb formámat hozhassam. Tudatosan választottam ruhát, otthon gyakoroltam a járást, a beszédet, hogy biztosan ott lehessek a 15 lány között.

– Kis túlzással fél Kanizsa összefogott, hogy indulhassak a döntőben – mondja. – Ez bejött, az pedig a hab volt a tortán, hogy barátokat is szereztem. A győzelem pedig jóval több volt, mint amit kívánhattam. Az egyik ajándékba kapott gyűrűt, amely a koronát szimbolizálja, állandóan hordom, nem megyek el úgy otthonról, hogy az nincs rajtam.

Királynői élet

„Ne álmodd az életed, hanem éld az álmaid!" – vallja a 21 éves Balogh Edina, aki a Zala Szépe előtt el se tudta volna képzelni, hogy egyszer a modellvilág felkarolja. Elmondása szerint ez a verseny adott neki egy olyan nagy lökést ahhoz, hogy az élet minden területén határozott „királynőként" viselkedjen. Szerinte a mai lányoknak nem kell mást tenniük, mint tudatosítani magukban, hogy ők bizony képesek betonfalakat áttörni és akkor nem lesz lehetetlen előttük. Az életben jobban viselik a nehéz pillanatokat, egyszóval fejlődik és erősödik a személyiségük.

Ha egy lányra ekkora hatással van a Zala Szépe, akkor csak ajánlani tudjuk minden olyan hölgynek, aki eddig önbizalomhiánnyal küzdött. Bár a közösségi oldalakra ömlesztett szelfik nem éppen az önbizalomhiányról tanúskodnak. Sokak szinte minden percüket dokumentálják, a reggeli felkeléstől, a nyaraláson készült fotókon keresztül, az esti kakaó elfogyasztásáig. A Facebook-on egyre gyakrabban találkozunk komplett bikini kollekciók bemutatásával. A lányok ilyenkor bátran pózolnak – néha kitekeredve is – az okostelefonok kamerái előtt.

A Zala Szépe 2016 verseny nevezéséhez sem kell más, mint egy egész alakos, valamint egy portré fénykép. Ezen felül feltétel, hogy a jelentkező 16 év feletti legyen és Zala megyei lakóhellyel rendelkezzen. A nevezést egy önéletrajz kíséretében július 31-ig kell elküldeni internetes oldalunkon keresztül. A jelentkezők augusztus 13-án a keszthelyi Festetics Kastély csodás tükörtermében vehetnek részt az elődöntőn. Míg a szelfikért – jó esetben – lájkot kapnak a lányok, addig a szépségverseny győztesének többek között kétszemélyes luxusutazás lesz a nyereménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!