Hírek

2017.09.01. 18:25

Kútból mentették ki a négyhónapos kölyökmacskát

MIKEKARÁCSONYFA Szerencsés véget ért a kölyökmacska egynapos kalandja. Megjárta a kút mélyét, de épségben került ki belőle.

Arany Gábor

Az egerszegi Bogáncs állatvédő egyesület Bársonytalp cicamentő csoportja szerdán este értesült a bajról. Akkor érkezett a hír, hogy használaton kívüli, kiszáradt mély kútba pottyant egy macska.

- A tűzoltók nem vállalták az állat felhozatalát, ezért próbáltunk más segítséget keresni, így kerültünk kapcsolatba a Zala Különleges Mentők Egyesülettel - idézte fel Berzicza Alíz. - Ők azonnal segítséget ígértek azzal, hogy másnap alpinista technikával felhozzák a macskát. Végül erre nem került sor - mondta.

Kisebb zúzódásokkal megúszta a kútkalandot a kölyökcica

Mint felidézte, két aktivistájuk, Bussay Richárd és Sabján Helga kiment előre csütörtökön délután a faluba, felmérni a terepet. Jöttükre egy közelben lakó német férfi, aki már értesült a bajról, hosszú kötélre kötött vödröt hozott, benne ennivalóval. Ez volt ugyanis a csalétek. A kiéhezett cica bemászott a finom falatokért és nem is ugrott már ki a vödörből, amíg felhúzták. A négyhónapos kölyökmacska néhány kisebb zúzott sérüléssel úszta meg a kútkalandot, ezt már a pénteki állatorvosi vizsgálat állapította meg, derült ki Berzicza Alíz beszámolójából. A cica pénteken délután már vissza is került gazdáihoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!