Hírek

2017.02.17. 17:34

Közösséget építettek - Nagykanizsai specialitás lett a Kocamuri vetélkedő

Nagykanizsa - Késdobálás, kötélmászás és kerékpáros akadályverseny is várta a 14. Kocamurin részt vevő tizenkét csapatot pénteken.

Benedek Bálint

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának közösségépítő vidám rendezvényéről ezúttal rendhagyó módon hiányzott a disznóvágás. Ennek fő oka, hogy az egyetemi Varázskonyha lelke és vezetője, Fenyvesi Éva a térdműtétje miatt nem vállalta az állat feldolgozását. Azonban a hagyományos eseményt így is megtartották, sőt egy kanizsai kifőzde jóvoltából az esti kocavacsora sem maradt el.

Az intézmény népszerű viadalára a házigazda egyetem fiataljai mellett újdonságként a dolgozók és szervezők alkotta különítmény is nevezett. Az izgalmakat a helyi középiskolások sem hagyhatták ki, hiszen az előző évek élménybeszámolói általában a felhőtlen szórakozásról szóltak.

A nagykanizsai specialitás, a Kocamuri hírére Veszprémből is neveztek, az ötletes Dezső Trump fantázianevű alakulat amerikai hangulatú kitűzővel és kerítéssel érkezett.

- Van köztünk többek között vegyészmérnök, informatikus, valamint gazdaságmenedzsmentet hallgató diák is - mondta egyikőjük, Csordás Balázs. - A vidám csapatépítő tréningen szeretnénk győzni, s közben megóvni a határainkat, hogy ne legyen szükség a kerítés megépítésére.

A dolgozók alkotta Peniqum csapata részéről Veitné Molnár Anikó, a PEN kollégiumának vezetője hozzátette: a rendezvény sikerének a titka lehet az örömteli csapatmunka, hiszen a friss ötletektől mindig színesednek a feladatok.

- Az előző években hallottuk, hogy interaktív, egyszerű és vidám feladatok várhatnak ránk, így szívesen jöttünk - fogalmazott Trojkó Szilvia, a Mező-gimnázium DÖK csapatának tagja.

Első állomásként a csapatok útja a belvárosi Thúry Vitézlő Oskolába vezetett, ahol érdekes feladatok várták őket.

- Alaki gyakorlattal kezdtük - mesélte Vörös András, az intézmény vezetője. - Aztán kipróbálhatták magukat a versenyzők a botos pásztorjátékban, a csülközésben, de szerepelt a programban kötélmászás, késdobálás és íjászkodás.

A gárdák hölgytagjai olykor könnyebben teljesítették a feladatokat, mint férfitársaik.

Eredmények: 1. Peniqum, 2. Térdelő tyúkok, 3. Tintás pajtások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!